marți, 6 martie 2012

Super Tuesday in SUA: Mitt Romney a castigat alegerile preliminare din statele Virginia, Vermont si Massachusetts, Newt Gingrich castiga in statul Georgia, iar Rick Santorum in Oklahoma si Tennessee

Mitt Romney a castigat alegerile primare in statul Virginia, invingandu-l cu usurinta pe singurul sau contracandidat, Ron Paul. In statul Vermont, Romney i-a intrecut pe rivalii sai Rick Santorum ÅŸi Ron Paul.

Conservatorul Newt Gingrich a castigat alegerile primare republicane din SUA, ce au avut loc in "Super Tuesday" in statul sau natal Georgia (sud-est), dupa ce timp de 4 ani a condus Camera Reprezentantilor din SUA.

Fostul senator Rick Santorum a castigat alegerile din statele Oklahoma si Tennessee, dupa ce l-a depasit pe Mitt Romney.

Mitt Romney castiga alegerile din Massachusetts, statul unde a fost guvernator, invingandu-l usor pe Rick Santorum, cel mai apropiat rival al sau.

Alegatorii din zece state americane au votat marti, in ziua cunoscuta drept "Super Tuesday", candidatul preferat pentru nominalizarea republicanilor la presedintia SUA. "Super Tuesday" reprezinta cea mai aglomerata zi a alegerilor primare pentru gasirea unui candidat republican care sa concureze impotriva lui Barack Obama pentru presedintia SUA. Alegerile de marti s-au desfasurat in Georgia, Idaho, Massachusetts, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Tennessee, Vermont, Virginia si Alaska.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu