joi, 22 martie 2012

Economie cu sisteme de incalzire in pardoseala

Cuvantul de ordine de care fara sa vrem trebuie sa tinem cont este economia. Economia resurselor de energie pe care le folosim, cu gandul la epuizarea acestora cu fiecare zi care trece, dar in primul rand la reducerea costurilor care devin din ce in ce mai greu de suportat. In plus vechile tehnologii par sa nu mai faca fata necesitatilor actuale gandindu-ne doar la schimbarile climatice drastice pe care le traim.

In plus majoritatea sistemelor pe care le folosim in prezent sunt mari consumatoare de combustibili sau energie, fara sa beneficiem de un randament corespunzator costurilor pe care le revendica.

Orice echipament de incalzire va tine cont de costuri, care se vor reflecta pozitiv doar prin randamentul pe care aceste sisteme incalzire le pot oferi. Acesta este si motivul pentru care eforturile de cercetare in acest domeniu s-au multiplicat cu scopul punerii pe piata a unor tehnologii eficiente.

Dintre cele mai apreciate in acest moment sunt sistemele de incalzire in pardoseala, care spre surprinderea oricaruia dintre dumneavoastra vor oferi o adevarata reprezentatie de randament si costuri in fata solutiilor clasice cu radiatoare montate pe perete. Pentru incalzire pardoseala, nu vor mai fi necesare sistemele de legatura cu conducte care traversau intr-un mod complet inestetic intreaga locuinta sau spatiu de lucru.

Amplasarea acestui sistem se va face intr-un format practic invizibil, datorita faptului ca intreaga retea de incalzire in pardoseala, va fi pozitionata sub materialele de acoperire pe care ati decis sa le folositi pentru placarea pardoselii. Alimentarea se va putea face atat cu apa calda cat si cu energie electrica.

Ceea ce face ca folosirea unui astfel de sistem sa fie profitabil este faptul ca imediat dupa instalarea acestuia veti resimti in cu totul alt fel caldura care va fi degajata in spatiul deservit. De regula radiatoarele clasice montate in vecinatatea ferestrelor, pe langa locul pe care il ocupa, elibereaza caldura unidirectional, in speta catre partea superioara a camerei. Ulterior caldura ajunsa spre plafon se va dispersa in toata incaperea, rezultatul fiind o climatizare neuniforma in special catre nivelul inferior al incintei.

Cu alte cuvinte exact in locul unde stam, adica la birou sau in fotoliu, ori acolo unde copii prefera de cele mai multe ori sa se joace, adica pe pardosea, caldura nu este cea potrivita. In comparatie cu acest fapt, solutia de incalzire pardoseala, ofera o redistribuire a energiei calorice data de instalatie.

Pentru zona pardoselei veti putea constata cu usurita prin folosirea unui termometru digital ca temperatura este constanta in jurul valorii de 24 pana la 25 de grade Celsius. Daca veti sta la birou pentru lucru la calculator, temperatura masurata va fi de circa 22 de grade Celsius, in timp ce in apropierea plafonului nu se vor inregistra mai mult de 20 de grade Celsius.

Este evidenta diferenta pozitiva de distributie a temperaturii acestui sistem de incalzire in pardoseala, care in mod cert va avea ca efect imediat o scadere semnificativa a costurilor pe care le veti inregistra cu facturile pentru energia consumata si poate ce este mai important faptul ca veti resimti asa cum se cuvine caldura degajata pentru care platiti.

Pentru ca toata aceasta noua solutie sa poata fi instalata in casa pe care o detineti, nu va ramane decat sa contactati o firma specializata pentru o dimensionare corespunzatoare a intregului sistem de incalzire pardoseala, urmand ca inaintea semnarii contractului de cumparare si instalare sa primiti o oferta de incalzire pardoseala preturi care va contine si toate echipamentele necesare pentru accesorii incalzire.

Inainte de inceperea montajului trebuie sa luati o decizie importanta in ceea ce priveste mentinerea in paralel sau eliminarea completa a vechiului sistem de incalzire. Sunt situatii cand pastrarea vechiului sistem cu radiatoare, ramane o solutie de rezerva pe care trebuie sa o luati in considerare ca atare. Nu va grabiti si judecati corect, tinand cont ca aceste solutii incalzire pot coexista fara niciun fel de impediment tehnic.


incalzire pardoseala, sisteme incalzire

Un comentariu:

  1. Beneficiez de un sistem de incalzire in pardoseala si sincer nu cred ca as mai vrea sa trec la cel pe calorifere . Confortul este mult mai mare iar facturile sunt ori la fel ori mai mici , dar tinand cont de confort nu l-as mai schimba .

    RăspundețiȘtergere