miercuri, 28 martie 2012

Cum sa alegi o oferta turistica de calitate

O vacanta de calitate in compania celor dragi e in mod cert o sursa de amintiri de aur, pe care le vei avea cu tine toata viata. Oricum, daca uiti vreun detaliu, poti oricand verifica fotografiile sau clipurile facute pe durata concediului. Pana la a ajunge in acel moment, al fericirii si relaxarii impreuna cu familia, trebuie mai intai sa alegi un pachet turistic pentru dumneavoastra. Industria turismului e peste tot mai nou: anunturi gratuite in autobuze si internet, pliante in posta, si chiar campanii telefonice din partea operatorilor, uneori destul de agresive. In aceste conditii, aveti destul de multe variante daca trebuie sa alegeti o vacanta. Daca doriti sa fiti mai proactiv, puteti consulta situri de anunturi gratuite online legate de turism sau sa intrati pe situl asociatiei nationale de profil. In orice caz, trebuie sa tineti cont de niste principii de baza cand incepeti sa cautati. Daca totul merge ca la carte, veti gasi un pachet in timp util si fara stres, asa ca vacanta poate incepe chiar cu o petrecere legata de mersul in vacanta! 

-          Gandeste mare: Daca vacanta ta trebuie sa includa toata familia, axeaza-te pe pachetele dedicate mai multor persoane. Daca vei cumpara individual bilete si camere pentru fiecare membru al grupului in parte, s-ar putea sa depasesti bugetul si sa ai probleme in a gasi indeajuns de multe camere in acelasi hotel. Apoi, daca intentionezi sa mergi intr-o tara din afara comunitatii europene, agentia de turism s-ar putea sa aiba dificultati in a obtine vize pentru grupuri dezorganizate.

-          Stabileste un buget si respecta-l: Da, e foarte important sa nu depasesti bugetul pe care ti l-ai stabilit la inceputul cautarilor. Daca te temi ca vei rata o excursie fabuloasa doar pentru ca-ti lipsesc cateva zeci de euro, nu dispera: pachetele cu preturi asemanatoare ofera cam aceeasi experienta. Pana la urma, e vorba de marketing, iar doar pentru ca fotografiile unei oferte sunt mai bune, nu inseamna ca exista ceva real de pierdut. Pentru aceeasi bani, poti primi cam acelasi confort si aceeasi calitate a serviciilor.

-          Cauta promotii: Putin dupa incheierea sezonului, operatorii ofera pachete la preturi foarte bune, dornici sa umple toate locurile libere ramase intr-un contract cu un anumit hotel sau operator de servicii turistice. In aceste conditii, preturile scad foarte mult, fiind rentabil sa-ti amani vacanta cu cateva zile pentru o reducere semnificativa.

-          Gandeste global, cumpara local: Cauta anunturi pe judete in care te poti deplasa pentru o discutie cu agentul de turism. A avea un agent in care ai incredere e la fel de important ca a avea un mecanic bun sau un agent imobiliar bun. Agentul iti va oferi oferte mai bune, pentru ca mereu se mai poate “mesteri” ceva in spatele usilor inchise. Poate o asigurare medicala inclusa sau camere ceva mai mari decat pachetul standard- imprieteneste-te cu un agent de turism si vei avea doar de castigat.

-          Apeleaza la agentii cu reputatie buna: In cazul in care nu cunosti pe nimeni la agentii de profil, contacteaza-le pe acelea care au reputatie pozitiva. Sunt destule forumuri unde oamenii isi relateaza experientele in domeniu, asa ca poti gasi acele agentii care isi respecta clientii si au oferit, an de an, pachete convenabile si de calitate.


anunturi gratuite online, anunturi timisoara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu