vineri, 2 martie 2012

Reguli generale ale jocului de laser tag

Daca abia ai auzit de laser tag, fiind invitat de vreun prieten la unul dintre numeroasele evenimente organizate de Laser Mega Zone, de exemplu, e bine sa mergi pregatit, altfel spus sa cunosti cateva reguli elementare ale acestei activitati. Aceste jocuri cu laser au o istorie mult mai indelungata in tarile din Occident, unde au parte de grupuri foarte numeroase si organizate de fani, prin urmare e normal sa existe si reguli legate de aceasta activitate. Sigur, fiecare laser tag arena are propriile legi si propriul cod de “bune practici”, sa le spunem asa, dar exista si niste reguli generale de care trebuie tinut. Aceste reguli sunt respectate mai strict in cazul evenimentelor pentru fanii devotati, care iau aceasta activitate foarte serios, foarte “profi”, dar in cazul in care e un eveniment mai light, precum poate fi o petrecere pentru copii in Bucuresti, regulile pot fi desigur interpretate. Oricum, copiii care au ocazia unei aniversari laser trebuie sa fie insotiti de parinti, dar se vor bucura si de ocrotirea personalului specializat. Asadar, care sunt regulile elementare ale jocului de laser tag?

-          Contactul fizic nu e permis: jocul laser tag se bazeaza pe” impuscarea” adversarului cu acel pistol laser, nu pe bruscari, impinsaturi sau alte tipuri de agresiune fizica. Poti foarte usor sa-l scoti din joc pe adversar de la 10-20 de metri distanta, nu trebuie sa te apropii oricum de el/ea.

-          Cumva conex, e nepermis sa ai orice comportament care sa poate sa-ti raneasca partenerii de joc. De exemplu, nu e permis sa arunci dupa ei cu mobilierul din arena sau cu alte obiecte sau sa le iei echipamentul. Ca in orice joc, e important sa-ti respecti partenerii de joc.

-          Nimeni nu poate folosi pistoalele inainte ca jocul sa inceapa. Acest lucru poate cauza defectiuni tehnice si e chiar o dovada de lipsa de respect pentru ceilalti jucatori.

-          Nu e permis sa te indepartezi prea mult de baza ta inainte ca jocul sa inceapa pentru ca asta ar putea constitui un avantaj tactic neleal pentru tine si echipa ta.

-          Jocul se termina dupa fluierul de final- jocul nu se poate termina la un moment stabilit arbitrar de jucatori si o echipa nu-i poate cere celeilalte sa renunte la joc. Exista un conducator/supraveghetor al jocului care decide cand jocul se termina.

-          O data ce ai fost eliminate din joc (ti-ai pierdut toate “vietile”), nu poti vorbi cu nimeni si nu poti sa-ti sfatuiesti colegii de pe marginea terenului. Daca vei face asta, s-ar putea ca echipa ta sa fie penalizata.

-          In unele cazuri, organizatorii s-ar putea sa doreasca sa rearanjeze echipele pentru a asigura o confruntare echilibrata, dar asta se intampla mai rar in cazul evenimentelor de agrement.

-          De obicei, jucatorilor li se va cere sa semneze un acord prin care accepta faptul ca exista niste riscuri asociate acestei activitati si ca isi asuma responsabilitatea pentru eventuale neplaceri pe care le vor cauza din imprudenta/agresivitate.

-          Toti jucatorii trebuie neaparat sa poarte echipamentul corespunzator pe toata durata meciului. Fara echipament, nu se poate tine scorul exact si exista riscul accidentarilor.

-          Nu e permis accesul pe suprafata de joc cu obiecte sau substante care nu sunt necesare jocului, deci nu se poate fuma, bea ori adduce telefoane mobile pe suprafata de joc.  


aniversari copii, petreceri copii bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu