joi, 15 martie 2012

Optimizarea numelor si extensiilor de fisiere in promovarea SEO

Complicata tehnica mod_rewrite poate fi aplicata in orice promovare seo cu un pic de ajutor de specialitate

Promovarea SEO nu mai este un termen tehnic. Cum din ce in ce mai multa lume isi rezerva un spatiu virtual in care sa se desfasoare pe plan personal sau profesional, interesul pentru ocuparea unui loc fruntas in reyultatele oferite de motoarele de cautare este in crestere exponentiala. Asadar, chiar daca datele oferite in continuare par, pe alocuri, destul de tehnice, in realitate ele se adreseaza unui public destul de larg, nu doar web masterilor profesionisti.

 

Pagini statice, pagini dinamice

Ati observant ca numele de fisiere pentru paginile in sine fac parte, de asemenea, din campania de promovare seo (cu recomandarea unui sablon de trei cuvinte legate prin liniute de unire). Poate ca ati mai observat si ca toate paginile se termina cu .html. este recomandata peste tot unde este posibil utilizarea extensiilor statice .html.

Desi noul program crawler a lui Google, bazat pe Mozilla, este mai competent in abordarea extensiilor dinamice (paginile web dinamice se schimba de fiecare data cand sunt vizionate, de exemplu, pentru a arata ora exacta sau o alta imagine), URL-urile mai complexe care contin „?” sau „%” in sirul de cautare va pot include paginile in detestatul index suplimentar. Cu toate acestea, multe solutii de comert electronic si de management al continutului genereaza nume de fisiere dinamice. Ramane totusi intrebarea cum se procedeaza cu URL-urile dinamice? Din fericire, exista un raspuns: mod_rewrite. Din pacate, acum chiar va fi o discutie destul de tehnica...

 

Utilizarea standarului mod_rewrite

Standardul mod_rewrite este utilizat pentru a rescrie URL-urile la nivel de server (aflandu-se intre solicitarea venita de la un browser pentru pagina respectiva si felul in care serverul afiseaza pagina). Asta inseamna ca, daca cineva solicita pagina statica www.domeniultau.ro/widgets/blue.html, respectivului ii poate fi de fapt afisata pagina dinamica www.domeniultau.ro/widgets.php?color=blue de catre server, fara ca el sa aiba habar de smecheriile tehnice din culise.

Pentru a utiliza modul mod_rewrite, aveti nevoie de un furnizor de gazduire web care sa implementeze standardul. Daca utilizati un program de server Apache, exista o modalitate prin care sa verificati asta, fie examinand fisierul httpd.conf, fie ruland o interogare php pe fisierul php.info. Este recomandat sa contactati pur si simplu echipa de asistenta a furnizorului de gazduire web si sa-i puneti aceasta intrebare. Vom presupune ca raspunsul a fost „da”. Daca raspunsul este nagativ, poate este momentul sa cautati o alta gazda...

 

Ajutor de specialitate

Crearea de instructiuni mod_rewrite nu este la indemana oricui, deoarece trebuie sa utilizati operatori conditionali complecsi. Programatorii oricarui software comercial care scrie URL-uri dinamice trebuie sa detina suficienta recunoastere pentru mod_rewrite (cel putin pe serverele Apache). Altii au module intregi pe partea de server pe care le puteti conecta si apoi utiliza fara teama. Bateti la cap creatorii de software, cititile FAQ-urile si insistati pentru a obtine asistenta. Perseverati pana ce capatati raspunsurile corecte. 

 

Modul rewrite pentru servere Windows

Poate ati auzit ca nu puteti utiliza mod_rewrite pe serverele Windows. Nu este chiar adevarat – o puteti face. Implementarea standardului mod_rewrite in Windows (deexemplu, pentru a rescrie fisiere .aspx) este totusi mult mai complicata decat la Apache. Puteti constata ca aveti nevoie de ajutor profesionist din partea unui programator si, poate, chiar de o vizita la www.getafreelancer.com. In acelasi timp insa, merita tot efortul, asa ca nu renuntati!


optimizare seo, web designer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu