miercuri, 16 mai 2012

Idei pentru reticentii utilizarii aparatului de aer conditionat

Reticenta pentru utilizarea unui aparat de aer conditionat 9000, in propria locuinta poate fi o atitudine corecta atunci cand este raportata la anumite afectiuni ale sanatatii persoanelor care intra in contact cu aerul mai rece pe care aceste sisteme de climatizare in aduc in incaperile in care sunt montate. In contradictie cu aceasta atitudine care trebuie respectata ca atare, se afla situatiile in care unele persoane considera ca un aparat de aer conditionat, este de-a dreptul periculos, gandindu-se ca vor raci in plina vara, lucru care desigur este de luat in seama atat timp cat nu se respecta nici cele mai simple norme de utilizare.

In fapt toti cei care considera periculos aparatul de aer conditionat si-au dobandit aceasta perceptie din faptul ca in anumite conditii au fost pusi in situatia de a stationa o perioada mai mica sau mai lunga de timp intr-un spatiu climatizat excesiv, de regula un spatiu comercial sau o sala de asteptare a unui birou care ofera diferite servicii catre populatie, cum ar fi un cabinet stomatologic, ori un cabinet al unui notar sau avocat. De cele mai multe ori spatiile comerciale sunt cele care ne pun in pericol sanatatea, deoarece managerii acestora din dorinta de a atrage cat mai multi clienti, abuzeaza prin folosirea sistemului de climatizare, coborand prea mult temperatura.

Odata intrati intr-un asemenea spatiu, pentru persoanele putin mai sensibile, in special persoanele in varsta, dar la fel de mult si tinerii, vom primi toata puterea de racire a unui astfel de aparat de aer conditionat, ca mai apoi dupa ce am terminat cumparaturile sa iesim in canicula strazii. Acest soc termic este cel care ne afecteaza sanatatea si de aici si reticenta celor care nu doresc sa-si intaleze in propria locuinta un aparat de aer conditionat.

Trebuie inteles ca acest sistem de climatizare, nu trebuie neaparat sa faca frig in casa. Senzatia de disconfort in locuinta in ceea ce priveste temperatura, porneste de la circa 22 de grade in jos si desigur cand temperatura depaseste 28 de grade. In aceasta marja aparatul de aer conditionat, poate fi utilizat cu precautie si pentru intervale scurte de timp, fara a exagera cu coborarea temperaturii. Daca spre exemplu avem intr-un anumit moment in camera 28 de grade, si comandam aparatului sa coboare temperatura pana la 26 de grade, va fi suficient pentru a resimti un alt aer, mult mai usor de respirat in incapare.

Nimeni nu poate sa spuna ca a avea in camera 26 de grade este o temperatura scazuta. De aceea pentru cei care inca ocolesc acest mijloc de aducere a temperaturii ambientale la o valoare potrivita, fara excese si cu certitudinea ca nu vor intampina probleme de sanatate, trebuie sa stie ca orice aparat de aer conditionat utilizat cu precautie si prin coborarea treptata a temperaturii cu cate unul sau doua grade fata de temperatura initiala, nu vor avea de suferit.

In plus pentru a evita complet orice neplaceri, in cazul in care pozitionarea unitatii interne ar putea sa fie facuta din considerente strict tehnice intr-o zona in care ati putea sa treceti regulat prin camera si sa fiti in bataia directa a aerului rece dat de unitatea interna, exista posibilitatea de a pozitiona un blat din orice material sub unitatea interna care va reflecta spre tavan aerul rece al acesteia. Desigur ca pentru acest lucru veti orienta fantele de dirijare a aerului turbinei spre acest blat.

In acest mod aparatul de aer conditionat va arunca tot aerul rece spre tavan, care amestecandu-se cu cel cald abia apoi va fi trimis prin recirculare in restul camerei, evitand astfel orice neplacere legata de sanatatea dumneavoastra.


Tags: aer conditionat 9000, aer conditionat hitachi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu