joi, 3 mai 2012

Aerul conditionat si sanatatea

In linii mari, aerul conditionat e o inventie foarte utila, care imbunatateste viata tuturor celor care o folosesc. Dispozitivele de control a temperaturii si a aerului ambient sunt o adevarata binecuvantare, mai ales pentru cei care lucreaza in zone ori prea calde ori prea reci; asadar, a sta multe ore intr-un mediu inconfortabil din punct de vedere termic poate sa afecteze calitatea muncii depuse, confortul individual si desigur sanatatea celui afectat. De aceea, sisteme de aer conditionat sunt de obicei considerate ca avand un efect pozitiv asupra sanatatii, iar adevarul cam acesta e, in linii mari. Sunt mai multi factori si situatii care trebuiesc luate in considerare cand ne gandim la aceste efecte, desigur, tinand cont ca sanatatea individuala e un proces global, in care trebuie sa tinem cont de mai multi factori si mai ales de modul in care ei interactioneaza.

 

In primul rand, dupa cum se stie de altfel, multi oameni sufera de alergii respiratorii. Asta inseamna ca anumite substante care sunt inhalate in timpul respiratiei si un anumit nivel (prea ridicat adica) de praf sau umezeala poate sa afecteze sanatatea indizilor. De multe ori, praful si umiditatea sunt dictate de cat de bine (sau nu) e aerisita incaperea in care persoana se afla. O camera prost aerisita, in care e pompat (sau in care intra) mult aer nesanatos, plin de praf, ii va afecta pe cei cu alergii, dar ii va expune si pe ceilalti, desigur. Cele mai multe sisteme de aer conditionat hitachi vin cu filtre si purificatoare de aer, care curata aerul ambient de toate impuritatile care pot veni din exterior, asa ca aerul respirat de persoanele din interior e de o calitate foarte, foarte buna. Aceste filtre pot acumula cam orice tip de alergen si sunt indeajuns de fine pentru a absorbi si cele mai mici particule. De asemenea, multe astfel de sisteme dispun si de sisteme de purificare a aerului deja prezent in camera, prin eliberarea unor substante de purificare si inmiresmare, asemanatoare cu cele folosite pentru odorizarea camerelor ori a masinilor. Sigur, exista riscul ca o persoana sau alta sa fie alergica la acele substante eliberate de aparatul de aer conditionat, de aceea e recomandat sa va informati in legatura cu substantele aflate in compozitia acestor aparate, si la nevoie e recomandat sa limitati, sa schimbati sau sa dezactivati aceasta functie. Totusi, cei mai multi oameni nu sufera din pricina acestei functii, iar efectele vor fi fara indoiala de calitate.

 

Uneori, aparatele de aer conditionat pot usca excesiv aerul, ceea ce poate fi neplacut pentru cei care beneficiaza de acest sistem. Totusi, cele mai bune si mai performante sisteme nu produc niciun fel de problema mediului ambient, iar aerul pe care-l respira oamenii e de buna calitate; de multe ori, e vorba si de faptul ca masinaria nu e corect asamblata si fixata, iar setarile masinii, combinate cu conditiile arhitecturale ale stabilimentului, pot duce la impresia ca aparatul nu functioneaza corect. De fapt, cu putina atentie si pricepere, aparatul poate fi corectat astfel incat sa functioneze corect, si toata lumea se poate bucura de conditii optime de viata.

 

 


Tags: aer conditionat hitachi, aer conditionat hokkaido

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu