sâmbătă, 30 iunie 2012

Rasa Beagle

    In ciuda multor legi contradictorii privind ingrijirea cainilor fara stapan, avem astazi o gramada de formule privind aceasta problema , din pacate multe dintre ele nu merg, si nici una dintre ele de fapt nu este pusa in aplicare, motiv pentru care reusim de fiecare data sa ne intoarcem la aceeasi problema, ca si cum nimeni nu s-ar fi gandit la ea vreodata. In afara statului in care traim aceste legi au fost reglementate de mult. Masuri in alte state au fost luate de asemenea demult.

Lucrurile insa nu par sa miste si la noi. Nu exista aici nimic sa protejeze nici animalele de cetateni, nici invers. Te face sa te gandesti de multe ori ca aici nu exista nici lege , nici interes nu exista. In ciuda acestei nepasari, cainii raman tot cei mai buni prieteni ai omului. De aceea o sa incerc sa prezint niste rase de caini si cateva caracteristici tipice de-ale lor. Rasa Beagle, cainii din aceasta rasa sunt energici, un caine cu spirit liber si cu un comportament prietenos, nu este de mirare ca cei din aceasta rasa sunt cei mai populari, deoarece sunt si foarte afectuosi si jucausi. Un Beagle poate trece de la lenevit la un mod activ in cateva secunde, de fapt aceasta rasa este considerata una dintre cele mai bune pentru copii.

Daca doriti un Beagle evident trebuie sa cautati ori pe internet, ori la un petshop. Apoi trebuie sa il obisnuiti cu casa si cu imprejurimile ei, si sa ii aratati iubirea de care dati dovada. In principiu trebuie ca sa gasiti si un medic veterinar  care sa ii faca un control de rutina si sa va spuna starea sanatatii lui, precum si daca se poate o clinica veterinara ce ar putea sa fie cumva aproape de casa in caz de urgenta.

    Problemele de sanatate ale cainelui dvs se pot datora  atat lipsei de alimentatie cat si igienei, pentru ca trebuie sa stiti sunt si ei destul de senibili si aici ma refer la faptul ca trebuie sa ii spalati cu foarte mare grija, din cauza tipologiei fizice a urechilor, ei trebuie curatati si toaletati foarte bine in zona aceea. Unghiile trebuiesc taiate de un specialist , pentru ca puteti gresi si ii puteti provoca rani care nu se vor vindeca usor, oricum in cazul in care suspectati o infectie grava puteti folosi o ambulanta veterinara ce poate veni la domiciliul dvs sau puteti recurge la alte servicii de urgenta pe care vi le poate pune la dispozitie de exemplu o clinica veterinara non-stop.

Nu trebuie sa lasati lucrurile sa avanseze daca considerati ca este nevoie de ingrijiri medicale mai ales. In principiu trebuie sa aveti grija atat cat se poate de cainele dvs, pentru ca ingrijirile medicale in urma neatentiei dvs pot costa destul de mult plus ca de regula un caine are nivelul intelectual al unui copil de 3 ani. Tot ce are nevoie un caine ca sa poata trai bine langa dvs este iubire multa, o hrana adecvata, sa poata iesi macar de 3 ori pe zi afara din casa si sa fie plimbat , ca sa poata elimina energia in surplus, evident multa activitate. Toata aceasta activitate ajuta animalul sa se poata relaxa apoi cand se intoarce in casa, sa aibe pofta de mancare si sa mentina un tonus pozitiv ce ii va fi de folos pentru mentinerea sanatatii atat mentale cat si psihice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu