marți, 5 iunie 2012

Incalzirea prin pardoseala generalitati

Sistemul de incalzire prin pardoseala este format din circuite de conducte incorporate in podea.Fiecare din aceste circuite este conectat la o varietate de distributie pe perechi individuale de supape.Termostatele de camera si elementele de actionare pot apoi controla cu usurinta circuite separate.

Podeaua-conducta de incalzire este legata de eco polietilena cu o bariera de oxigen construita in peretele conductei.Pentru acest tip de incalzire se folosesc conducte pex,care sunt foarte rezistente la temperature ridicate.

Controlul apei este foarte important si se reailzeaza fie printr-un ventil manual,fie printr-un sistem de compresare de control al vremii.

Sursa de apa incalzita se obtine intr-un cazan standard folosindu-se petrol sau gaze natural,pentru incalzirea apei.Totusi este posibil sa se utilizeze si solutii alternative cum ar fi pompele de caldura in sol sau dispozitive solare.

Eficienta unui astfel de sistem de incalzire pardoseala, se va putea resimti chiar de la prima sa utilizare, cand veti putea constata ca locurile din casa cel mai des frecventate vor beneficia de un aport suplimentar de caldura, fara a fi nevoie sa mariti puterea de incalzire in apartament. Cum se explica acest fapt ? Foarte simplu, si asta datorita unui principiu elementar al fizicii, care demonstreaza in fapt cum aerul cald radiat de o sursa punctiforma va fi diretionat catre zona superioara a camerei si abia apoi se va raspandi in intreaga incinta. Acest lucru de petrece atunci cand folosim pentru incalzire radiatoarele clasice din otel sau fonta, cand aerul cald radiat va incalzi intai zona tavanului si abia apoi va ajunge in spatiul pe care il utilizam efectiv in interiorul casei noastre.

Pentru a putea beneficia de cea mai buna oferta pentru trecerea la incalzirea in pardoseala, cel mai bun lucru este sa cautati cu ajutorul internetului, solutii de incalzire pardoseala preturi, unde veti putea primi si o consultanta profesionista din partea tehnicienilor din acest domeniu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu