sâmbătă, 28 aprilie 2012

Ce este un aparat de aer conditionat?

Un aparat de aer conditionat este de fapt o versiune mai mica a unui frigider, insa fara cutia izolata. Un frigider raceste doar spatiul interior, insa aceste aparate aer conditionat pot raci o camera sau chiar intreaga locuinta. Atunci cand unitatea este pornita aerul este trecut prin ea si prin bobina vaporizatorului de aer rece acolo unde temperatura sa este redusa si o parte din umezeala care face aerul sa se simta lipicios este eliminata. Aerul astfel racit este „suflat” inapoi in camera pentru a oferi un senzatie de prospetime. In timpul acestui proces aerul este de asemenea folosit pentru a raci bobina iar acesta este ventilat printr-o fereastra sau un perete, prin intermediul furtunului de evacuare, care este partea componenta a tuturor unitatilor. Procesul de racire produce de asemenea apa, acesta fiind si motivul pentru care unitatile acestor aparate aer conditionat au rezervoare de apa, care sunt pur si simplu indepartate si golite, sau dispun de facilitati de scurgere externa, care permite apei sa curga continuu mai departe printr-o teava subtire secundara.

Pentru a va asigura ca aceste aparate aer condiÅ£ionat functioneaza eficient asigurati-va ca furtunul directioneaza si scoate aerul cald spre exterior si nu inapoi in interiorul camerei. Daca mentineti camera bine „sigilata” inchizand usile si ferestrele ori de cate ori este posibil, va veti putea asigura o eficienta optima pentru aceste aparate aer conditionat, si de asemenea prin inchiderea jaluzelelor si a draperiilor veti putea reduce cantitatea de energie solara adunata prin intermediul ferestrelor si usilor. Daca doriti sa aveti parte de un somn linistit, intr-un climat mai racoros, porniti aceste aparate aer conditionat pe timpul zilei si opriti-le inainte sa mergeti la culcare.

Nu uitati, pentru ca aceste aparate aer conditionat sa functioneze perfect, trebuie sa scoateti caldura din camera, altfel temperatura din aceasta nu va putea fi scazuta. Scopul furtunului este acela de a scoate aerul cald, si nu umiditatea ca in cazul unui uscator. Oricare dintre aceste aparate aer conditionat va indeparta umiditatea din aer in timp ce il raceste. Acest lucru nu poate fi evitat, insa in acelasi timp poate fi de mare ajutor persoanelor care sufera de alergii precum si celor cu astm, pentru ca un nivel scazut al umiditatii ajuta la prevenirea microbilor preveniti din praf si a altor tipuri de pericole care apartin acestei categorii.

In cele din urma, dumneavoastra veti fi persoana care va decide care dintre aceste aparate aer conditionat se potriveste cel mai bine nevoilor si posibilitatilor dumneavoastra materiale. Indiferent daca beneficiati de parerea unei persoane cunoscute sau nu, furnizorii de aparate aer conditonat va vor pune intotdeauna la dispozitie echipe de profesionisti care va vor ajuta sa luati cea mai buna decizie si sa alegeti exact produsul potrivit pentru dumneavoastra. Inca de la inceput, pe toata durata procesului de achizitie, precum si dupa instalarea de aparate aer conditionat, veti beneficia de suport tehnic permanent, sub forma unor garantii si postgarantii.

In ceea ce priveste ofertele de aparate aer conditionat, mai ales avand in vedere evolutia pietei in ziua de astazi, este usor de realizat ca acestea sunt destul de diversificate si, mai ales, intalnite la tot pasul. Fie ca alegeti sa cautati aparate aer conditonat online sau direct in magazinele furnizorilor, preturile sunt mai mult decat accesibile si cu siguranta intr-un timp relativ scurt veti gasi ceva pe masura nevoilor dumneavoastra.

Mai mult decat atat, in cazul in care nu sunteti la prima achizitie de aparate aer conditionat, veti putea cauta prin oferte in functie de numele producatorului, daca sunteti fidel sau fidela unui anumit brand, datorita experientei dumneavoastra anterioare cu respectiva firma. 


Tags: aparate aer conditionat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu