luni, 30 aprilie 2012

Cumparati aere conditionate online

Comertul  online poate parea de neincredere pentru unele persoane, chiar si in ziua de astazi, cand majoritatea activitatilor pe care le desfasuram zi de zi au loc in acest mediu virtual. Oricum ar fi, comertul online s-a dezvoltat foarte bine si extrem de rapid de-a lungul anilor, ajungand sa fie preferat de majoritatea oamenilor, in locul celui traditional. Acelasi lucru este valabil si pentru ramura comercializarii de aere conditionate, intr-un anumit fel. Foarte multe firme care comercializau aere conditionate si-au extins afacerea si in mediul online, adaptandu-se astfel la cerintele pietei. Mai ales avand in vedere ca in ziua de astazi nu avem chiar atat de mult timp liber la dispozitie incat sa mergem in oras din magazin in magazin si sa cautam cele mai bune oferte de aere conditionate, alternativa unor pagini web care ne ofera toate informatiile de care avem nevoie si, in plus, ne ofera si posibilitatea de le achizitiona intr-un timp mult mai redus, este cu siguranta cea mai buna solutie pentru clienti.

Intregul proces de cautare, selectie, achizitionare si instalare de aere conditionate dureaza mult mai putin atunci cand are loc in mare parte in mediul online, si in cele ce urmeaza va vom explica si de ce. In primul rand, un motor de cautare va va afisa in doar cateva secunde toate paginile web existente ale furnizorilor de aere conditionate, lucru imposibil de realizat in contextul fizic, real al magazinelor. Veti putea analiza toate ofertele de aere conditionate doar prin vizionarea paginilor acestora iar, odata ce ati identificat un potential furnizor pentru dumneavoastra, puteti continua printr-o analiza mai in detaliu a produselor pe care acesta vi le ofera.

Apoi urmeaza procesul de selectie a produsului sau produselor de care aveti nevoie si care se potriveste perfect posibilitatilor dumneavoastra. O pagina web bine pusa la punct va avea toate produsele din categoria aere conditionate sortate in alte sub categorii astfel incat sa va faciliteze procesul de cautare. In acest fel, veti putea cauta aere conditionate in functie de firma producatoare, de clasa energetica sau chiar in functie de pret si promotii existente la acel moment. Este foarte important, mai ales daca achizitionati pentru prima oara aere conditionate, sa nu alegeti produsul sau produsele pe cont propriu. Cei mai multi dintre furnizorii de astfel de produse va vor oferi consultanta in ceeea ce priveste nevoile, posibilitatile, dar si aspectele tehnice la care este posibil sa nu aveti expertiza pentru a sti ce sa alegeti.

Odata ce ati identificat si selectat produsele din categoria aere conditionate pe care doriti sa le achizitionati, ati parcurs deja jumatate din drum. Mai departe trebuie sa plasati comanda propriu-zisa catre furnizor, urmand ca acesta sa o inregistreze si impreuna cu dumneavoastra sa stabiliti detaliile necesare finalizarii acesteia. In cele mai multe dintre cazuri vi se va cere sa completati online un formular, in care de obicei sunt incluse datele livrarii, detalii legate de modalitatea de plata si datele dumneavoastra personale de inregistrare. Comanda de aere conditionate o puteti plasa atat online, direct pe site-ul furnizorului sau telefonic, in cazul in care mai aveti alte intrebari sau nelamuriri si doriti sa discutati direct cu un reprezentant.

In maxim 24 de ore de la finalizarea comenzii se va face livrarea de aere conditionate la adresa pe care ati indicat-o anterior si, in cazul in care nu ati achitat deja produsele, o veti face atunci cand le veti primi.  Dupa ce firma profesionista de instalare aere conditionate va pune echipamentul la punct, este necesar sa nu uitati sa solicitati documentele care dovedesc ca ati achitat integral echipamentul, montarea si, cel mai important, nu uitati sa solicitati garantia de montaj.


Tags: aere conditionate

Cele mai avantajoase oferte de aer conditionat Arad

Acum puteti achizitiona aparate de aer conditionat in Arad mai usor si mai rapid ca niciodata, chiar daca poate nu va va veni sa credeti initial. Care este cea mai buna si eficienta metoda de a cumpara diverse produse in ziua de astazi? Modalitatea electronica, bineinteles. Iar lucrurile nu puteau sa stea mai bine chiar si pentru aparatele de aer conditionat Arad. Nu aveti timp sa mergeti prin magazine de specialitate, sa va uitati la toate produsele disponibile, sa incercati comparati preturi, oferte, sa cautati cele mai bune promotii si in acelasi timp sa mai si lucrati sau sa aveti grija de casa, familie sau chiar copii? Este perfect normal, si tocmai de aceea o oferta online de aparate de aer conditionat Arad reprezinta cea mai buna solutie pentru dumneavoastra. In cele ce urmeaza va vom pune la incercare imaginatia si vom parcurge impreuna procesul de achizitionare a unui aparat de aer conditionat Arad, incepand cu momentul in care ati ales produsul potrivit si pana la instalarea acestuia in locuinta sau in biroul dumneavoastra. Pentru asta, vom presupune ca ati efectuat deja o analiza detaliata a ofertei de aparate de aer conditionat Arad si ca ati ales produsul care corespunde criteriilor de confort, calitate si pret.

In primul si-n primul rand, trebuie, bineinteles sa plasati comanda dumneavoastra. Adica, practic, sa spuneti distribuitorului de aparate de aer conditionat Arad care este produsul pe care il doriti. Acest lucru il puteti face prin intermediul telefonului sau direct pe pagina web de unde ati selectat produsul si care va pune la dispozitie optiunea de comanda rapida. Aici va trebui sa introduceti cateva date necesare facturarii, precum: datele dumneavoastra personale, adresa de livrare, modalitatea de plata aleasa si, in unele cazuri, preferintele dumneavoastra legate de instalarea echipamentului.

Odata ce ati completat formularul necesar plasarii comenzii, aceasta va fi inregistrata de catre furnizorul de aparate de aer conditionat Arad si va puteti considera deja ca fiind parcus jumatate din drum. In ceea ce priveste livrarea aparatului de aer conditionat Arad, aceasta va avea loc in maxim 24 de ore. Ceea ce inseamna ca, fara eforturi considerabile din partea dumneavoastra, in mai putin de o zi chiar, echipamentul va fi adus la domiciliul dumneavoastra, sau la adresa pe care ati stabilit-o anterior in formular.

In ceea ce priveste modalitatea de plata, puteti alege sa achitati produsul imediat, prin card bancar sau puteti alege plata la livrare. Aceasta inseamna ca, atunci cand veti primi echipamentul, veti achita si contravaloarea acestuia, in cele mai multe dintre cazuri, cash. Unul dintre numeroasele avantaje oferite de firma de distributie de aparate de aer conditionat Arad este acela ca va ofera livrarea gratuita a echipamentului comandat. Iar acesta este un beneficiu destul de important, avand in vedere ca aparatele de aer conditionat nu sunt chiar niste produse pe care le putem baga in geanta si cu care sa plecam voiosi in spate.

In acelasi timp este necesar sa alegeti si firma care se va ocupa de instalarea aparatului de aer conditionat Arad. Veti primi cu siguranta sugestii din partea distribuitorului de la care ati achizitionat produsul iar acestia vor rezolva problema instalarii in momentul in care echipamentul v-a fost livrat. Este foarte important sa alegeti o firma profesionista de montare a aparatului de aer conditionat Arad pentru a beneficia de avantajele unei garantii, dar si pentru a va asigura functionarea perfecta a echipamentului pe termen lung. Aceste firme sunt autorizate pentru a desfasura astfel de activitati si, pe langa asigurarea garantiei, veti primi si o asigurare de tip postgarantie. Astfel veti sti la cine sa apelati in cazul in care apar diverse probleme.


Tags: aer conditionat arad

Furnizori de aparate aer conditionat Timisoara

Desi se presupune ca Bucurestiul ar fi orasul principal din care ne putem aproviziona cu produse de calitate din categoria aparatelor de aer conditionat, lucrurile nu stau chiar asa. Industria aparatelor de aer conditionat s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani iar aceste tipuri de produse au ajuns sa fie nu doar disponibile unui numar din ce in ce mai mare de persoane, dar si unor categorii extrem de diversificate din punct de vedere al resurselor financiare. In plus, odata cu dezvoltarea afacerilor in mediul online, comercializarea de aparate de aer conditionat a devenit din ce in ce mai populara in aproape toate orasele din Romania, in primul rand datorita costurilor scazute pe care o astfel de afacere le presupune.  In cele ce urmeaza va vom demostra lucrurile afirmate pana acum prin prezentarea unei oferte de aparate de aer conditionat Timisoara. Pentru inceput ne vom referi strict la ofera disponibila in mediul online, deoarece conform ultimelor studii, aceasta este cea mai preferata modalitate a oamenilor de achizitionare a celor mai multe dintre produse in ziua de astazi, popularitatea sa fiind intr-o permanenta crestere si dezvoltare.

Sa vedem acum de ce ar trebui nu doar sa preferati ofertele online de aer conditionat Timisoara, dar si sa le alegeti ca unica metoda de achizitie pe viitor. In primul rand aveti avantajele oferite de comertul electronic, valabile pentru orce tip de tranzactie, si nu doar in cazul aparatelor de aer conditionat Timisoara. Este, fara indoiala, mult mai rapid decat modalitatea traditionala de comert. In doar cateva secunde, cu ajutorul unui motor de cautare, vi se vor afisa toate ofertele de aer conditionat Timisoara disponibile, urmand ca dumneavoastra sa alegeti una dintre paginile web ale distribuitorilor si sa incepeti analizarea ofertei existente. Pentru a va oferi posibilitatea economisirii unei cantitati si mai mari de timp, produsele ofertei de aer conditionat Timisoara sunt impartite in categorii, astfel ca nu va trebui sa vizualitati tot ceea ce exista pe site si nu corespunde criteriilor dumneavoastra.

Mai mult decat atat, daca poate in magazin ati avea retineri in a exprima comerciantului limitele dumneavoastra financiare, atunci cand navigati online sunteti in afara oricaror presiuni sociale. Puteti sorta aparatele de aer conditionat Timisoara in functie de pret, crescator sau descrescator, si asa veti sti exact unde sa va opriti cu vizualizarea, ce va puteti permite si ce nu, si, mai ales, veti sti daca acela este distribuitorul capabil sa va indeplineasca cerintele legate de aspectele financiare.

Urmatorul criteriu pe care cu siguranta trebuie sa-l urmariti este cel legat de suprafata incaperii pentru care doriti achizitionarea aparatului de aer conditionat. Puterea aparatelor de aer conditionat, asa cum veti vedea in orice oferta de aer conditionat Timisoara, se masoara in BTU. De aceea, veti putea observa ca produsele sunt impartite si in functie de numarul de BTU, astfel regasindu-se aparate de aer conditionat Timisoara de 9,000 BTU, de 12,000 BTU, de 18,000 BTU sau chiar de 24,000 BTU. Este foarte important sa retineti ca daca alegeti, de exemplu, un aparat cu un numar prea mic de BTU pentru o camera foarte mare, climatizarea acesteia nu va fi una eficienta. Acelasi lucru este valabil si atunci cand alegeti un aparat de aer conditionat mult prea mare pentru o camera foarte mica.

In cazul in care considerati ca nu aveti competenta si nici informatiile necesare pentru a alege produsul potrivit din oferta de aer conditionat Timisoara, puteti oricand cere asistenta din partea firmei distribuitoare. In functie de informatiile pe care le furnizati echipei de consultanti, impreuna veti stabili care este cel mai potrivit produs pentru dumneavoastra si, bineinteles, cel care se incadreaza si in limitele dumneavoastra financiare.


Tags: aer conditionat timisoara

duminică, 29 aprilie 2012

Greatest shoes you could buy

Shoes are some of the best things you can buy and that can help you feel better about yourself. Many companies produce shoes, but only some of them produce shoes worth your money and time. Shoes are the end product of a great industry, one that takes into consideration many factors, like design, materials, ecological impact, anatomy, user preferences and many more. There are two main things that shoe makers have to take into consideration. The shoes should be very comfy. A pair of shoes that can't take you from point A to point B without pain is not a pair of shoes worth having. Many people have to walk a lot and thus you need a pair of shoes that's very easy and comfy to wear. As you know, after walking for a long time, let's say two or three hours, you don't want to have blisters or something. You want to be comfortable in them, so they have to be made from good grade materials, be assembled in good factories by properly trained personnel.

Let's say that the shoes you're wearing are badly assembled- they might break right during your walking, something that would be particularly unpleasant, don't you think? The second thing you have to take into consideration is looks. The shoes have to look good, so that they will grab the attention of people on the street. The look and style of your shoes are reflecting your style and demeanor, because they are such an important accessory these days. People will judge you based on the shoes you are wearing, so you'd better choose some that are really nice and comfy, of course.

Infinity shoes are some of the best shoes you can find on the market, and they are aimed at both male and female customers. This is a truly great company, offering some of the most interesting contemporary shoes available, developed using state of the art technology and benefiting from the creative genius of some of the best designers on the market, that's for sure. The shoes are featured on many important TV shows and many stars are wearing them. The shoes are usually quite expensive and sold in big shopping centers around the world, many of them being quite exclusive. Some people will have to save money for a long time to be able to afford to buy a pair of these shoes, but I have a secret I will share with you. It's the infinity shoes coupon, that gives you a pair of great shoes for just a fraction of the price.

These coupons are not available all the time, so if you have the option to get one, you should do that as soon as possible, that's for sure. Also, you could also make some money out of it, if you buy the shoes for cheap if you buy them using the coupon and after that you can sell them to people for their integral price. This is a good way to make money and you can do it over and over again if you have enough coupons. Together with the shoes coupon, you can think about the puritan pride coupon coupon, that will give you access to some fabulous products, that will enrich your life, that's for sure.


Tags: iherb coupons, cigs4you coupon

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Ce este un aparat de aer conditionat?

Un aparat de aer conditionat este de fapt o versiune mai mica a unui frigider, insa fara cutia izolata. Un frigider raceste doar spatiul interior, insa aceste aparate aer conditionat pot raci o camera sau chiar intreaga locuinta. Atunci cand unitatea este pornita aerul este trecut prin ea si prin bobina vaporizatorului de aer rece acolo unde temperatura sa este redusa si o parte din umezeala care face aerul sa se simta lipicios este eliminata. Aerul astfel racit este „suflat” inapoi in camera pentru a oferi un senzatie de prospetime. In timpul acestui proces aerul este de asemenea folosit pentru a raci bobina iar acesta este ventilat printr-o fereastra sau un perete, prin intermediul furtunului de evacuare, care este partea componenta a tuturor unitatilor. Procesul de racire produce de asemenea apa, acesta fiind si motivul pentru care unitatile acestor aparate aer conditionat au rezervoare de apa, care sunt pur si simplu indepartate si golite, sau dispun de facilitati de scurgere externa, care permite apei sa curga continuu mai departe printr-o teava subtire secundara.

Pentru a va asigura ca aceste aparate aer condiÅ£ionat functioneaza eficient asigurati-va ca furtunul directioneaza si scoate aerul cald spre exterior si nu inapoi in interiorul camerei. Daca mentineti camera bine „sigilata” inchizand usile si ferestrele ori de cate ori este posibil, va veti putea asigura o eficienta optima pentru aceste aparate aer conditionat, si de asemenea prin inchiderea jaluzelelor si a draperiilor veti putea reduce cantitatea de energie solara adunata prin intermediul ferestrelor si usilor. Daca doriti sa aveti parte de un somn linistit, intr-un climat mai racoros, porniti aceste aparate aer conditionat pe timpul zilei si opriti-le inainte sa mergeti la culcare.

Nu uitati, pentru ca aceste aparate aer conditionat sa functioneze perfect, trebuie sa scoateti caldura din camera, altfel temperatura din aceasta nu va putea fi scazuta. Scopul furtunului este acela de a scoate aerul cald, si nu umiditatea ca in cazul unui uscator. Oricare dintre aceste aparate aer conditionat va indeparta umiditatea din aer in timp ce il raceste. Acest lucru nu poate fi evitat, insa in acelasi timp poate fi de mare ajutor persoanelor care sufera de alergii precum si celor cu astm, pentru ca un nivel scazut al umiditatii ajuta la prevenirea microbilor preveniti din praf si a altor tipuri de pericole care apartin acestei categorii.

In cele din urma, dumneavoastra veti fi persoana care va decide care dintre aceste aparate aer conditionat se potriveste cel mai bine nevoilor si posibilitatilor dumneavoastra materiale. Indiferent daca beneficiati de parerea unei persoane cunoscute sau nu, furnizorii de aparate aer conditonat va vor pune intotdeauna la dispozitie echipe de profesionisti care va vor ajuta sa luati cea mai buna decizie si sa alegeti exact produsul potrivit pentru dumneavoastra. Inca de la inceput, pe toata durata procesului de achizitie, precum si dupa instalarea de aparate aer conditionat, veti beneficia de suport tehnic permanent, sub forma unor garantii si postgarantii.

In ceea ce priveste ofertele de aparate aer conditionat, mai ales avand in vedere evolutia pietei in ziua de astazi, este usor de realizat ca acestea sunt destul de diversificate si, mai ales, intalnite la tot pasul. Fie ca alegeti sa cautati aparate aer conditonat online sau direct in magazinele furnizorilor, preturile sunt mai mult decat accesibile si cu siguranta intr-un timp relativ scurt veti gasi ceva pe masura nevoilor dumneavoastra.

Mai mult decat atat, in cazul in care nu sunteti la prima achizitie de aparate aer conditionat, veti putea cauta prin oferte in functie de numele producatorului, daca sunteti fidel sau fidela unui anumit brand, datorita experientei dumneavoastra anterioare cu respectiva firma. 


Tags: aparate aer conditionat

Tine departe mirosurile urate de casa ta

Suntem din ce in ce mai aglomerati cu activitatile zilnice si nu de putine ori tot mai nepasatori fata de aspecte care ar putea concura, fara sa prindem de veste, chiar la deprecierea starii noastre de sanatate. Exista o serie de aspecte pe care nu le luam in considerare ca si cand ar trebui cineva din afara sa vina si sa sune un clopotel de atentionare. Ne-am blazat prea mult si suntem din ce in ce mai indiferenti chiar la problemele care ne sunt atat de aproape in propria casa. Lasam de pe o zi pe alta rezolvarea unor treburi in aparenta neimportante, dar care uitate pot rabufni la propriu cu consecinte la care nu ne-am fi gandit niciodata, atat pentru noi in propria casa cat si in multe situatii pentru alte persoane care nu au nicio vina.

Indiferent unde ati locui, la casa cu curte sau la bloc, atentia pe care trebuie sa o acordati utilitatilor de care dispuneti pentru buna vietuire a intregii familii, trebuie sa fi permanenta, sau in cel mai nefericit caz periodica. Nu puteti aduce in discutie pretextul ca nu va intereseaza, mai ales daca locuiti la bloc, afirmand ca totul intra in atributiile administratorului cladirii respective. Sunteti si dumneavoastra parte din ceea ce se numeste buna convietuire in comun si trebuie sa va manifestati ca atare.

Absolut toate utilitatile existente intr-o locuinta au termene precise de verificare si eventuala remediere a imbatranirii materialelor din care sunt confectionate, sau cel putin de intretinere periodica a acestora. Fie ca vorbim despre instalatia electrica sau cea de furnizare a gazului metan, ori daca ne gandim la instalatia de incalzire si cea de canalizare, toate sunt supuse diverselor presiuni tehnologice si timpului care trece peste ele pe perioada utilizarii.

Un caz aparte il reprezinta instalatia de canalizare a apartamentului sau casei dumneavoastra, care necesita o verificare cel putin periodica pentru eliminarea oricaror obstacole de pe parcursul conductelor care ajuta la defluirea apelor uzate din locuinta. Orice sistem de canalizare va putea fi operational la capaciatea la care a fost proiectat doar daca in decursul folosirii acestuia va beneficia cel putin o data pe an de aportul unui serviciu profesionist de vidanjare Bucuresti, care cu ajutorul tehnologiei din dotare va putea realiza decolmatarea eficienta a peretilor conductelor si indepartarea eventualelor obstacole aparute in conducte.

Fara interventii prevazute din timp, posibilitatea aparitiei unor blocaje sau a unor deversari improprii fata de capaciatea proeictata, pot conduce inevitabil la refulari nedorite si cu consecinte atat pentru casa dumneavoastra cat si a vecinilor. Pentru a tine departe acest gen de situatii, veti putea chiar opta pentru contracte permanente cu acest serviciu de vidanjare, care va lua de pe umerii dumneavoastra grija efectuarii la timp a operatiunilor de curatare si atunci cand este necesar de desfundare canalizare.

In plus un sistem de canalizare murdar si colmatat, este o sursa extrem de periculoasa de dezvoltare si raspandire a microbilor, care prin aerul ce patrude in casa dinspre conductele de canalizare poate sa afecteze sanatatea celor din casa.

Prin adoptarea unei astfel de conduite, veti putea observa cum toate mirosurile neplacute pe care nu de putine ori le-ati simtit atunci cand foloseati baia, ori chiar cand spalati vasele in bucatarie, vor disparea complet. Nu este vorba despre un lucru spectaculos ci doar de faptul ca in urma unei interventii specializate cu materiale si echipamente specifice unui serviciu de vidanjare Bucuresti, intreaga instalatie va functiona corespunzator, aerul continut in aceasta fiind permanent impins de catre fluxul normal de deversare, odata cu el si mirosurile specifice, impiedicandu-se astfel depunerile si posibilitatea dezvoltarii microbilor.

Pentru toate aceste activitati de desfundare canalizare, optati de fiecare data doar la o firma specializata ai carei tehnicieni profesionisti vor avea toate materialele necesare pentru o vidanjare corespunzatoare cu normele din domeniu, garantia lucrarilor fiind chiar faptul ca veti sta fara nicio grija pana la urmatoarea interventie programata.

luni, 23 aprilie 2012

Instalatii electrice de forta in cazul unei pompe

Orice model de pompa, in general, functioneaza pe baza de curent electric. In cazul punerii in functiune a unei pompe este necesara o instalatie electrica bine pusa  la punct. O pompa cu tocator este prea putin  pretentioasa in ceea ce priveste instalatia de energie electrica. Pentru alegerea puterii de transformare (puterea transformatoarelor) se iau in considerare puterea maxima absorbita,  factorul de putere al consumatorilor, puterea nominala a transformatoarelor coboratoare cu tensiune secundara joasa si durata maxima admisa a intreruperii alimentarii cu energie. Normele in vigoare impun ca puterea nominala a transformatorului (sau suma puterii transformatoarelor functionand in paralel) sa fie de cel putin de cinci ori mai mare decat puterea nominala a celui mai mare motor  pornit direct. Cand un singur transformator nu este suficient, se vor cupla mai multe in paralel, fiind obligatoriu de puteri egale, cu aceeasi grupa de conexiuni si aceeasi valoare a tensiunilor de scurt-circuit. Instalatiile de la bornele de iesire ale transformatoarelor la consumator  (joasa sau medie tensiune) sunt proiectate de institutul de proiectare de profil. Statiile sau posturile de transformare sunt proiectate pentru exploatare fara personal de serviciu sau permanent, prevazandu-se instalatii corespunzatoare de protectie si semnalizare. In cazul alimentarii cu energie electrica a unei statii de pompare, bornele de iesire la joasa sau medie tensiune delimiteaza competentele de proiectare, executie si exploatare intre furnizor si consumator. Instalatiile de forta ale statiilor de pompare se compun din tablourile de distributie, conductorii de legatura, aparatura de comutatie. La puteri mai mci de 400 kVA, racordul electric in joasa tensiune de la transformatoare la tablourile sau celulele de distributie situate in statia de pompare se realizeaza prin conductori-cabluri.  La puteri mai mari, racordul se face prin bare de aluminiu, exceptie facand situatiile cand din punct de vedere constructiv nu se poate realiza solutia in bare. In cazul alimentarii cu energie de medie tensiune (6=10 kV) se folosesc cabluri pentru puteri pana la 10 MVA. Peste aceasta putere se recurge la utilizarea barelor de aluminiu sau a conductorilor aerieni (cand este posibil). Instalatiile de forta la joasa tensiune cuprind: circuitul de iesire de la transformator, tabloul de masura si sistemul de distributie cu tablourile de alimentare a electromotoarelor. Pentru puteri pe agregat sub 55 kW se folosesc tablouri formate din cutii capsulate. Peste aceste puteri unitare se utilizeaza tablouri montate in dulapuri metalice (unele sunt de distributie generala iar celelalte de forta si lumina sau numai de forta). O pompa submersibila dispune de  motor electric. Conteaza foarte mult sa se monitorizeze tensiunea curentului pentru ca nu este recomandat sa fie suprasolicitat sau sa functioneze la o tensiune prea mare; exista riscul sa se arda in astfel de situatii. Instalatia electrica in ceea ce priveste statia de pompare este un pic mai complexa.  Pe circuitul de intrare se monteaza in mod obligatoriu:  in cazul transformatoarelor cu puteri pana la 400 KVA: un separator tripolar si sigurante fuzibile pe cele trei faze, daca protectia transformatoarului de joasa tensiune nu a fost realizata la furnizorul de energie; in cazul transformatoarelor cu puteri peste 400 KVA: un intrerupator automat debrosabil sau contactor, prevazute cu relee termice corespunzatoare pentru protectia la suprasarcina a transformatorului. In  situatia utilizarii unui intrerupator de tip nedebrosabil sau a contractorului este obligatorie prevederea in amonte a unui separator tripolar. Pentru distributia energiei electrice se prevede un sistem simplu de bare, de obicei nesectionat, cu precizarea ca barele pentru alimentarea agregatelor de baza sunt separate de cele pentru alimentarea  agregatelor auxiliare sau a iluminatului. Orice model de pompa submersibila este usor de utilizat. Reteaua electrica este simpla; este foarte important ca racordul pompei la retea sa se verifice periodic. Pompa submersibila se prezinta pe piata intr-o gama variata. Motorul este o piesa care trebuie monitorizata periodic; fluxul de energie este imprevizibil, iar daca acesta nu este prevazut cu o rezistenta care sa-l protejeze la tensiuni ridicate risca sa se defecteze. Pentru a preintampina astfel de situatii este bine sa apelam la o pompa submersibila dotata cu un sistem de protectie impotriva fluxurilor ridicate de energie electrica. Pompa submersibila este un produs tot mai des utilizat pe piata in acest domeniul  alimentarii de apa.

 


Tags: pompa submersibila pret, pompa hidrofor

duminică, 22 aprilie 2012

Trucuri ieftine pentru casa ta.

     Poti folosi foarte multe trucuri pentru a mobila o casa mica. Ai ocazia sa le folosesti atunci cand ai bani poate te gandesti asa. Dar te inseli pentru ca aparatamentele mici nu le au cei cu bani multi ci tocmai invers. De exemplu in Bucuresti marea majoritate a apartamentelor sunt mici si cel mai des se pot mobila cu usurinta dupa stilul ergonomic suedez. Acolo de regula nu ai nevoie de foarte mult spatiu pentru a obtine un décor frumos. Este bine sa priviti totusi atent in momentul in care achizionati mobila sa aibe sa rezistenta si sa fie facuta din materiale de calitate pentru ca nu putini sunt cei care au primit pe sume mari de bani mobila de proasta calitate. Pentru decorul pe care vrei tu sa-l asamblezi nu ai nevoie neaparat de sume mari de bani poti face si mici artificii in care iti poti folosi imaginatia ca substrat de baza. Sunt tot felul de trucuri la care poti sa apelezi ca sa maschezi defectele casei tale sau micile imperfectiuni. Evident ai nevoie pentru inceput de o zugraveala noua, nu de alta dar acest lucru facut cum trebuie te scuteste de multe neplaceri. Apoi incepi sa achizitionezi mobilier pe care nu trebuie sa-l faci la comnada pentru ca poate fi foarte scump, apeleaza la magazinele de mobila care ofera solutii ieftine , moderne si de calitate. Combinatiile sunt nelimitate, de aceea ar fi grozav sa testezi simulari pe PC facute in programe speciale pentru a oferi solutii de mobilare camerei tale. Astfel iti dai seama de dinainte cu ce anume te confrunti si reusesti sa faci un calcul cat de cat apropiat de realitate al pretului redecorarii locuintei tale. Dupa aceasta urmeaza micile detalii ce implica iluminarea spatiului camerelor dvs.

    Aici un rol important il joaca combinatia de perdele si draperii , poti pune si perdele bucatarie in cazul in care bucataria este destul de mare si permite acest lucru, dar daca este mica poti obta pentru o folie la geam care te poate proteja de privirile celor care locuiesc langa tine. Nu este neaparat nevoie sa folosesti perdele scumpe, exista o multitudine de perdele ieftine si de modele draperii care se pot monta cu usurinta si pot corespunde nevoilor tale. Dar daca doresti lucruri de calitate poti apela la profesionisti care pot veni cu monstre si astfel iti poti alege din materiale exotice si scumpe niste perdele de invidiat, totusi daca faci acest lucru este bine sa stii ca tot ei trebuie sa ti le si monteze pentru ca acestea au nevoie de grija speciala deoerece pliurile nu pot veni cum trebuie sau exista tot felul de galerii perdele care la montaj iti pot da batai de cap.Lumina joaca un rol important in spatiul tau mai ales cea naturala si de aceea este bine sa ai grija de acest aspect. Exista multe feluri in care poti filtra aceasta lumina prin perdele pentru a obtine efecte interesante pe timpul zilei in casa dvs. Iar pe timp de noapte puteti pune in puncte cheie ale incaperii tot felul de neoane sau corpuri luminoase care dau o ambianta placuta si relaxanta camerei dvs. Desi aceste corpuri sunt mari consumatoare de energie electrica si s-ar putea sa nu fie atat de grozav la sfarsitul lunii cand vin facturile pentru curent.


perdele, storuri

sâmbătă, 21 aprilie 2012

Lucruri simple

Lucrurile nu ni se arata intotdeauna cum sunt ele, marea majoritate raspandesc un voal de mister, nici macar lumina nu e intotdeauna la fel.Ci se ascunde dupa nori sau alte lucruri si ajunge la noi manipulata parca de alte forte ale naturii. In incaperile din casa noastra ea se loveste de perdele , draperii. Capatand o alta tonalitatea si anume cea impusa de noi. Este foarte important acest efect in casele noastre pentru ca el ne defineste spatiul si ne da starea de spirit dinainte sa adormim.  In mare cam asa este si cu o casa. Ceea ce nu este in totalitate adevarat, cu putina imaginatie si intuitie poti folosi lucruri aparent cu valorare foarte mica si le poti valorifica tu la adevaratul lor potential. Pana la urma acelasi lucru il fac si companiile producatoare , ei iau materiale care nu sunt grozave si le transforma pentru a le vinde apoi pe sume mari. Cam la asta se reduce sistemul economic care se supune modei si trendurilor. Rolul acestora este de a-ti lua capabilitatea sa vezi ce este in spatele acelor lucruri. Ti le arata stralucind in fata ca apoi sa nu mai observi cat de slabe sunt produsele unei mari companii , si sa te gandesti doar ca ai o haina sau un lucru “ de firma” . Nu este nevoie mereu sa cauti cele mai mai scumpe lucruri pentru a avea o casa de invidiat, dar ce-i drept ai nevoie de foarte multa inspiratie iar daca aceasta nu exista ai nevoie sa gasesti un specialist care te poate ajuta. Poti impune chiar un trend creeindu-ti tu singur mediul in care traiesti dupa propriile tale idei. Poti sa folosesti chiar si lucruri facute de mana ta pentru a oferi unicitate si caracter locuintei tale. Orice iti doresti si poti realiza se poate folosi drept arta.

   Un loc important unde majoritatea persoanelor care iti trec pragul casei este geamul. Nu se stie exact de ce dar exista banuiala ca ar sta in ancestralul fiintei umane sa priveasca si natura sau in cazul nostru afara. Din pacate in orase nu a mai ramas prea multa natura. Dar geamul este o zona cheie in caza dvs. Si de aceea trebuie sa aveti foarte mare grija la modul in care o puneti in valoare.Ca sa va asigurati ca nu o sa gresiti aici incercati sa apelati la ajutorul unui profesionist. In primul rand mare grija la tipul de geam pe care il folositi, mai nou termopanele au inceput sa puna probleme la montaj cat si dupa , cand spunem dupa montaj ne referim la geamurile de pe care efectiv se scurge apa, atunci cand in casa este cald si afara este iarna. Apoi trebuie sa va puneti perdele si draperii acolo unde este cazul. Daca folositi  perdele veti observa ca ambianta incaperii dvs se schimba rapid si asta in cazul in care gasiti o perdea foarte frumoasa si in concordanta cu mobilierul din camera dvs.Cand folositi draperii alegeti o culoare mai inchisa, care sa va protejeze de lumina solara pentru ca pana la urma acesta este rostul draperiilor. Companiile care va pot oferi cele mai frumoase decoruri folosind atat perdele cat si draperii la puteti gasi foarte usor efectuand o cautare pe web. De acolo vedeti singuri in functie de preturi si modele pe care dintre ele o alegeti.


perdele ieftine, perdele

Modul de a gandi o renovare.

    Ne gandim destul de des la ceva nou in viata noastra, se spune despre oameni ca se gandesc de regula cam 40% din timp la lucruri ce nu se vor intampla niciodata si doar 8% la lucruri care sunt palpabile si urmeaza sa se intample. Nu vreti sa stiti  restul de 52% la ce ne gandim, dar revenind la ideea principala, cei ce au case in aceasta perioada se gandesc cum sa le renoveze sau cum sa aduca ceva nou. In personalizarea unui interior exista cateva elemente care contribuie din plin la această actiune. Decorarea cu ajutorul draperiilor, spre ex., nu face altceva decat sa accentueze o anumită zona, sa imbogateasca spatiul Si sa atraga atentia asupra stilului de amenajare.Ca si in cazul perdelelor, alegerea draperiilor nu este o operatie simpla, din cauza multitudinii de modele, culori, imprimeuri sub care se prezintă. Insă un lucru este cert – materialul sau motivele intalnite in draperie se regasesc in restul obiectelor decorative. Daca alegem o draperie maro cu motive vegetale, aceeasi nuanta sau aceleasi motive trebuie sa se repete in imprimeurile de pe pernite, de pe cuvertura sau, partial, de pe fotolii si canapea. Echilibrul este foarte important intr-o amenajare.Foarte frecvent draperiile reprezintă punctul de plecare in determinarea culorii principale intr-o incapere. Cand pasim intr-o casa se intamplă ca prima privire sa o aruncam asupra draperiilor, mai ales dacă sunt astfel alese incat să contrasteze cu nuanta pieselor de mobilier.Functiile multiple pe care le indeplinesc transforma aceste accesorii in componente indispensabile. Fie că ofera intimitate in dormitor, rafinament in living-room, controlează lumina, opresc stralucirea soarelui cand vrem sa dormim dimineata, atrag atentia asupra ferestrelor sau accentuează stilul incaperii, draperiile sunt functionale si nelipsite din orice casa.La alegerea modelului potrivit contribuie mai multi factori.

     Dacă spatiul este restrans si peretii intens decorati, variantele simple sunt cele mai potrivite. Indiferent de destinatia incaperii draperiile trebuie sa fie lungi, pana la podea. Ca sa dea impresia de incapere magistrala.Pentru două ferestre alaturate pe acelasi perete este recomandabil sa se folosească o singură galerie de sustinere si cate o draperie la fiecare capat.Dacă vrei sa transmiti o atmosfera romantica alege catifeaua sau matasea.Un decor modern, nonconformist va fi dominat de draperii in dungi.Evita in dormitor draperiile lucioase, colorate sau din materiale subtiri. In camera de zi sunt foarte potrivite draperiile bufante, prinse cu ciucuri sau inele. O draperie dintr-un material delicat, mai lungă decat distanta de la galerie la podea, care cade aparent neglijent, ofera o imagine eleganta incaperii. Nu conteaza despre ce stil de amenajare vorbim. Nu are importanta tipul mobilierului. Si nu trebuie sa ne gandim la marimea camerei. Indiferent de situatie draperiile schimba aspectul unei case, conferă personalitate locuintei, creează un mediu placut si confortabil. Cu conditia sa asortezi acest material restului decoratiunilor. O pata de culoare prea intensa, care nu are niciun punct de referinta, va distruge armonia mult cautata.Cu noile modele de jaluzele, foarte moderne si adaptabile oricarui tip de amenajare, preferi in continuare clasicele draperii?  Cei care pun perdele si draperii sunt specialisti si trebuie sa lucrati cu dansii pentru ca ei stiu ce anume vi se potriveste si cum sa va aranjeze pliurile  precum si lungimea si latimea perdelelor ca sa va vina bine jos si sa nu arate caraghios in loc sa stea cum trebuie. Astfel ca lucrurile pot scapa de sub control foarte usor fara ajutorul unui specialist.


perdele, draperii

vineri, 20 aprilie 2012

Masuri de protectie a instalatiilor

Exista anumite masuri prin care se asigura o protectie a instalatiilor (conducte, tevi, elemente de legatura) si a  dispozitivelor principale care dirijeaza activitatea intr-o  statie de pompare (pompe si hidrofor). Daca pompa nu are prevazut clapet de retinere pe circuitul de refulare, la  debit negativ turatia ansamblului schimba semnul (devine turatie inversa) si pompa functioneaza in cel de-al treilea regim, numit regim de turbinare. Functionarea intr-un astfel  de regim duce la cresterea turatiei inverse (turatie de deviraj), agregatul se ambaleaza si fortele centrifuge mari cauzeaza atat rotorului motorului electric, dar si rotorului pompei propriu-zise. Un studiu al regimurilor de functionare a unei pompe sau a unui hidrofor  vizeaza urmatoarele elemente functionabile: bazin de aspiratie, bazin de refulare, pompa, motor, hidrofor, conducta de refulare, observator langa pompa. Cunoasterea caracteristicilor agregatului de pompare in toate aceste situatii (la diferite turatii) este necesara deoarece calculul loviturii, fie prin metode grafice, fie analitice, presupune cunoasterea  precisa a acestora, respectiv a conditiilor la limita.  Cand statiile de pompare au conducte de refulare de lungime mare sau cand vitezele pe acestea sunt ridicate, iar calculul hidraulic arata ca fenomenul loviturii este violent, se iau masuri de protectie adecvate. Se folosesc doua  categorii de mijloace de protectie: mijloace simple si mijloace complexe. Diferenta intre aceste mijloace consta in faptul ca, mijloacele simple pentru protectie la suprapresiune sau subpresiune conduc la diminuarea efectelor loviturii de berbec prin retezarea varfurilor undelor, de perioada una sau doua secunde. Atunci cand se folosesc metode complexe, miscarea ondulatorie se transforma intr-o miscare oscilatorie,  de perioada cuprinsa intre 30 si 60 de secunde, mult mai mare si de amplitudine mai redusa. In instalatie se stabileste o miscare nepermanenta lent variabila, care nu este in masura sa puna in valoare proprietatile elastice ale fluidului sau ale conductei (fluid incomprensibil, pereti rigizi).  Exista si mijloace simple de protectie la suprapresiune. In mod obisnuit dispozitivele de protectie  se amplaseaza langa agregatul de pompare si constau in: clapet de retinere cu inchidere temporizata; inchiderea se face brusc la 70% din cursa, dupa care se inchide lent (inchiderea poate fi programata); conducta de ocolire, capabila sa descarce debitul atunci cand in conducta este o anumita presiune; conducta cu membrana cand presiunea creste foarte mult membrana cedeaza si racordul descarca un anumit debit; dupa consumarea fenomenului membrana obligatoriu se inlocuieste; supape de descarcare cu resort sau contragreutate: cand presiunea in conducta este egala cu presiunea de regim supapele sunt inchise; ele se deschid la suprapresiune, deoarece in aceasta situatie nici greutatea si nici resortul nu mai pot mentine discul  supapelor pe scaun. Semnificatia reperelor la protectie la supratensiune a unei statii de pompare contra loviturii de berbec  vizeaza urmatoarele elemente importante: clapet de retinere, conducta de by-pass, conducta cu membrana, supapa de descarcare cu contragreutate, supapa de descarcare cu resort. Langa statie, dar si pe traseu (de regula in punctele inalte), apar subpresiuni periculoase care pot da nastere la zone de cavitatie sau pot distruge conducta prin voalare (suctiune). In asemenea zone, mijloacele de protectie introduc, fie apa de adaos fie aer.  Reducerea subpresiunilor se  poate realiza prin: folosirea unor agregate cu moment de inertie mare (respectiv cu moment de volant mare); in momentul 1 sporeste timpul de oprire a agregatului, astfel ca pompa sau un hidrofor continua sa refuleze si dupa intreruperea cu energie electrica a motorului; folosirea unei conducte de by-pass, prevazuta cu clapet de retinere montat pe sens invers, care la aparitia unei subpresiuni aduce debitul din bazinul de aspiratie, in punctul de minima presiune; folosirea unor supape care sa permita accesul aerului in conducta atunci cand depresiunea are o valoare mare si poate sa fie periculoasa; sunt utilizate supape cu contragreutate, cu resort, cu bila (cand supapa cu bila aeriseste si dezaeriseste conducta, dispozitivul este cunoscut sub numele de DAD). Un hidrofor, intr-o statie de pompare, functioneaza practic ca o pompa; joaca rolul unui dispozitiv de reglaj a presiunii si debitului apei. Asocierea pompa-hidrofor este combinatia optima intr-o statie de pompare, acolo unde activitatea este intensa in ceea ce priveste filtrarea si  impingerea apei spre destinatie. 


hidrofor ieftin, hidrofor ieftin

Informeaza-te si gaseste aer conditionat ieftin

Prioritatea maxima la fiecare obiect pe care il achizitionam este raportul calitate pret, incercand de fiecare data sa obtinem cat mai mult din punct de vedere a ceea ce primim, la un pret cat mai scazut. Desigur ca nu vom face rabat la calitate, pentru ca atunci mica noastra afacere chiar nu-si mai are rostul, cheltuind mai mult prin a cumpara mai des. In acest moment avem la dispozitie o gama atat de variata de produse din aceiasi categorie incat uneori ne este destul de dificil sa alegem, mai ales ca celebra idee ca marca este totul nu mai reprezinta de mult o piatra de temelie.

Marcile produselor sunt reprezentative si in unele situatii consacrate pentru anumite produse, devenid brand si cap de pluton pentru restul obiectelor din aceiasi gama. Cu toate acestea sunt situatii in care marile companii isi extind activitatea catre zone de productie mai putin costisitoare unde reusesc sa-si reduca mult consumul cu diferite activitati si sarcini fata de personalul din productie, astfel rezultand produse ale aceleiasi marci, dar cu costuri mult diminuate. Din acel moment, produsul iesit pe poarta liniei de fabricatie va fi mai ieftin si va capata alta denumire, astfel aparand dificultatea recunoasterii valorii marcii respective.

Mai exista o posibilitate cand unele produse sunt fabricate sub licenta, avand caracteristici uneori identice cu produsul de marca, dar evident alta denumire. Si in acest caz doar asemanarea fizica a produsului ne poate duce cu gandul ca ar putea fi vorba despre produsul unei anumite marci consacrate.

Oricare ar fi situatia este recomandat ca la cumpararea unui produs, chiar daca nu veti recunoaste o marca bine cunoscuta, sa va asigurati ca veti primi un certificat de garantie si ca acest certificat este emis de catre importatorul produsului, ca detine o stampila a acestuia si a magazinului care l-a vandut.

Si in aria produselor electrocasnice sunt intalnite des aceste situatii, astfel ca pentru asigurarea climatizarii apartamentului dumneavoastra veti putea opta pentru un aparat de aer conditionat ieftin, care va putea satisface in conditii optime cerintele pentru climatizarea camerei. Este poate cu mult mai important ca atunci cand ati decis montarea unui astfel de aparat de aer conditionat ieftin sa faceti un mic studiu al pietei pentru a primi cea mai buna oferta existenta intr-un anumit moment, care spre exemplu ar putea avea inclusa in costul sau si instalarea sistemului de climatizare.

Daca tot am pomenit despre instalare, este foarte important sa stiti ca indiferent de valoarea de achizitie a acestui aparat de aer conditionat ieftin, daca nu va avea parte de un procedeu de instalare profesionist, atunci nimic nu va mai putea opri o functionare improprie, fara randament si ceea ce este mai grav cu consumuri mari de energie electrica.

Trebuie sa fiti convinsi ca procedeul de instalare se va face prin respectarea tuturor parametrilor specifici pentru acest tip de electrocasnic, care difera cu mult din punct de vedere al punerii in functiune, fata de oricare altul din gospodaria dumneavoastra. Pentru un aparat de aer conditionat ieftin, veti fi de acord cu instalarea numai daca firma pe care ati contactat-o pentru acest lucru, va confirma ca in faza de instalare va folosi toate sculele adecvate procesului si in mod deosebit pompa de vid pentru eliminarea totala, inainte de punerea in functiune, a condensului si aerului din coloana de alimentare cu freon a aparatului.

Pentru o reusita completa la alegerea tipului de aparat de aer conditionat ieftin, veti identifica cu ajutorul unui tehnician autorizat in instalatii de acest fel, conditiile concrete ale locatiei unde doriti instalarea, pentru a putea determina cu o cat mai mare precizie toti parametrii care concura la stabilirea capacitatii compresorului pentru acest aparat de aer conditionat ieftin. Diferentele mari de putere ale unui sistem de climatizare, conduc direct la randamente slabe si consumuri mari de energie electrica.


aer conditionat ieftin, aer conditionat ieftin

joi, 19 aprilie 2012

Circuitul de aspiratie-refulare la o pompa

Procesul tehnologic de transport al lichidelor in statiile de pompare se realizeaza prin totalitatea legaturilor dintre masina hidraulica, circuitul de aspiratie si refulare, denumite in ansamblu linie tehnologica sau linie de pompare. Linia tehnologica, in afara pompelor , conductelor si armaturilor cuprinde si echipamente hidromecanice diferite. Acestea contribuie in mod direct la transportul lichidului pompat si la buna functionare a instalatiilor de pompare; in unele situatii circuitul de aspiratie si priza sunt inglobate in linia tehnologica. Daca se ia in considerare diversitatea echipamentelor hidromecanice ale prizelor si liniilor tehnologice apartinand statiilor de pompare, acestea pot fi clasificate pe baza a numeroase criterii care evidentiaza particularitatile constructive si functionale. Astfel, clasificarea echipamentelor hidromecanice se poate efectua dupa: locul de amplasare in linia tehnologica, functia indeplinita pe circuit, sistemul de actionare, modul de comanda, destinatia. Circuitele de aspiratie ale statiilor de pompare sunt destinate sa transporte debitul captat din sursa pana la intrarea in pompa. Circuitele de refulare continua sa transporte de la iesirea din pompa pana la consumator sau chiar la alt sistem de distributie, in conditii tehnico-economice optime. Optimul tehnic presupune: evitarea aparitiei cavitatiei pe circuitul de aspiratie sau in zonele ingustate ale circuitului de refulare; asigurarea protectiei liniei tehnologice impotriva curgerii inverse; limitarea la valori admisibile ale suprapresiunilor si depresiunilor rezultate ca urmare a miscarii nepermanente in conducte. Optimul economic presupune tramsportul fluidului cu un consum mimim de energie, adica cu pierderi hidraulice cat mai reduse, in conditiile unor investitii minime in echipamente. O pompa submersibila prezinta conducte de aspiratie si de refulare. Sistemul de aspiratie-refulare cuprinde urmatoarele echipamente: echipamente de inchidere si reglare a debitului ( de regula pe circuit cu nivel liber â€" stavile plane, simple si duble, clapete automate si semiautomate, stavile sector si cilindrice), echipamente de inchidere si reglare a debitului pe circuite sub presiune ( vane palne, pana, dublu lentila, fluture de diferite tipuri si vane cilindrice, sferice, conice); echipamente contra intoarcerii curentului (clapetul cu valva simplu si multiplu, cu disc fluture si cu ventil); supape de siguranta, de aerisire-dezaerisire (supape cu resort, greutate, hidraulice, cu paleta, cu profil); armaturi de fiferite tipuri (armaturi pe circuitul de aspiratie â€" sorburi, aspiratoare, confuzoare, difuzoare, armaturi pe circuitul de refulare, reductii, coturi, ramificatii, compensatoare, articulatii); echipamente ale circuitelor de actionare hidromecanica sau altele pentru masura si control, pentru automatizare. Orice pompa submersibila dispune de acest circuit, practic ea absoarbe apa din subteran si o trimite spre destinatia finala. In scopul asigurarii conditiilor tehnico-economice impuse de transportul fluidelor pe circuitele de aspiratie si refulare, acestea cuprind, in afara conductelor si armaturilor de diferite tipuri, echipamente hidromecanice. O pompa submersibila are ca si piesa constructiva vana. Aceste vane sunt destinate sa obtureze accesul lichidului spre pompe in perioadele de oprire si reparatii. Vanele de pe conductele de refulare mai pot avea accidental si rolul de a regla debitul in limite restranse. Clapetul are rolul de a obtura circuitul de refulare intr-un timp scurt dupa oprirea pompei; este destinat pentru prevenirea scurgerii inverse prin agregatul de pompare. Orice pompa submersibila este prevazuta cu o supapa. Supapele au rolul de a limita suprapresiunile sau depresiunile aparute in circuitul de refulare, prin racordarea acestuia la presiunea atmosferica. Aceste echipamente hidromecanice au rol de protectie. La o pompa submersibila, rezervorul sub presiune este un organ de protectie complexa, avand in plus cateodata si rolul de compensare a debitului pe circuitele de refulare ale pompei. Referitor la locul ocupat de aceste echipamente in circuitul liniei tehnologice ( de pompare), schemele utilizate pana in prezent sunt edificatoare; precizarile ulterioare vor completa imaginea asupra acestor probleme. pompa submersibila are o anumita structura constructiva; in functie de aceasta i se atribuie o anumita destinatie de utilitate. Avand in vedere sursa de alimentare cu apa a pompei, se recomanda o anumita constructie a acesteia.
hidrofor pret, pompe apa

miercuri, 18 aprilie 2012

Instalatii de acumulatoare si de legare la pamant

Orice pompa functioneaza pe baza de curent electric. Montajul si racordul electric se realizeaza de catre persoane specializate. Partea electrica difera in functie de tipul dispozitivului si de destinatiile acestuia de utilitate. La o pompa submersibila scheletul electric vizeaza motorul si racordurile: reteaua electrica-motor, motor-pompa.  Instalatiile de acumulatoare sunt folosite pentru alimentarea cu energie electrica a unor consumatori care necesita o siguranta deosebita; se intalnesc pentru alimentarea circuitelor de comanda  si protectie din celulele de 6 kV sau pentru iluminatul de siguranta. La instalatiile mici se prevad baterii de tip auto, iar la instalatiile mari ( cu capacitate de peste 135 Ah) se preavad baterii stationare.  Pentru asigurarea energiei de incarcare a bateriilor se foloseste schema in care bateria functioneaza in paralel cu un redresor (in sistemul tampon). Protejarea bateriei se face cu sigurante sau intrerupator automat. Bateriile de tip stationar se instaleaza in incaperi special destinate si amenajate corespunzator, in conformitate cu normele si instructiunile respective. Partile metalice ale masinilor aparatajelor, carcaselor, tablourilor, care in mod normal nu sunt sub tensiune, dar care s-ar putea pune sub tensiune in mod accidental, se leaga in mod obligatoriu la o priza de pamant. In acest mod se preintampina electrocutarile posibile. Pentru a fi eficace, prizele de pamant  vor avea o rezistenta de cel putin  patru  ohmi. Prizele de pamant pot fi artificiale si mixte. Prizele naturale sunt constructii metalice existente in pamant (conducte, stalpi) cu rezistenta corespunzatoare.  Prizele artificiale sunt cele create special cu scopul de a servi ca prize de pamant si se realizeaza, de regula, din tarusi metalici (tevi) introdusi in pamant si legati intre ei cu banda de otel. Prizele mixte reprezinta o completare a prizelor naturale, pentru a se ajunge la o rezistenta admisa de cel mult patru ohmi. Pentru legarea la pamant, in interiorul cladirilor se instaleaza, prin sudare, centuri din banda de otel cu sectiunea minima de 50x4 mm, precum si derivatiile pana la partile metalice care urmeaza a se pune la pamant. Conditiile de proiectare si de realizare a instalatiilor de protectie impotriva electrocutarilor sunt date in actele normative republicane si departamentele privind protectia muncii. Protectia contra electrocutarilor se realizeaza in principal pe doua cai: protectia contra atingerii directe a piselor aflate normal sub tensiune, cu ajutorul carcaselor, ingradirilor cu plasa sau panouri; protectia contra tensiunilor accidentale de atingere (care apar in piesele metalice ce normal nu sunt sub tensiune); aceasta protectie se face prin legarea atat la o priza de pamant cat si la conductorul nul daca reteaua are nulul legat la pamant. O pompa submersibila dispune de protectie contra curentului electric cat si contra impuritatilor prezente in apa din subteran. Trebuie sa se acorde mare atentie racordului pompei la reteaua electrica; pompa submersibila, in principal, are o rezistenta electrica,  care in cazul unui curent de tensiune ridicata sau in situatia unui ritm alert de functionare aduce energia electrica  la parametrii optimi necesari pentru o buna functionare a motorului. Motorul electric este o piesa predispusa unor situatii atipice; o pompa submersibila trebuie sa fie adaptabila unor imprejurari neprevazute. Se poate intampla ca nivelul apei sa scada sau concentratia de impuritati si corpuri straine sa creasca. In asa momente motorul isi intensifica activitatea pentru ca pompa sa poata furniza cantitatea de apa dorita de consumatori. Corelatia motor-pompa este una stransa. Acestea sunt doua piese de baza in cazul acestui produs. pompa submersibila difera de celelalte pompe prin faptul ca este scufundata la adancime, carcasa este anticoroziva, pompa filtreaza apa iar motorul functioneaza la turatie mare. In conditii secetoase nivelul apei din sol scade, cantitatea de impuritati din sol creste, iar pompa este nevoita sa functioneze la o intensitate mai mare. pompa submersibila este indicata pentru alimentarea cu apa in sistem subteran.


pompa submersibila, pompe apa

sâmbătă, 14 aprilie 2012

Dispozitive A.C. tehnologii folosite

Elementele folosite sunt chimice ce au proprietati care sa le ajute sa isi modifice starea la temperaturi mici. AC poseda in interior aeratoare care plimba aerul cald peste aceste bobine pline cu refrigerant. De fapt AC din centru are un intreg ansamblu de conducte creeat sa duca aerul prin tevi. Cand aerul cald curge peste cel racit, aparaturade presiune joasa, lichidul refrigerant din interior absoarbe caldura pe masura ce se preschimba din lichid in gaz. Ca acest procedeu sa ramana la acelasi grad de eficienta AC este nevoie sa transforme apoi gazul refrigerant in lichid din nou, ca sa aibe loc asta un compresor pune gazul sub presiune mare, un proces ce creeaza caldura nedorita, intreaga temperatura creeata in cantitate mare din procedeul de compresiune al gazului este evacuat in exterior prin folosirea unui set de bobine numite bobine condensatoare si un al doilea ventilator. In moment ce gazul isi scade temperatura si se transforma in apa si apoi procesul se reia, gandeste-te la el ca un proces repetitiv si inteligent. Este usor de vazut ca sunt doua lucruri distincte care se petrec intr-un aparat de aer conditionat. Procesul repetitiv de comprimare al gazului si transformarea lui in lichid iar apoi schimbarea in gaz din nou ne aduce in zilele calde o temperatura placuta , racoroasa in confortul casei sau al masinii noastre.relativ mici, . Prize de aer cald din partea din spate a unitatii, in timp ce bobine condensator si un ventilator sa raceasca si se re-circula aerul interior. Aparatele industriale de aer conditionat sunt un pic diferite Aparatale de aer au un aparat de reglat cu sistemulde de marire a temperaturii, si compresor si condensator, partea fierbinte a unitatii, nu este in interior. un mecanism repetitiv si inteligent. Este simplu de vazut ca sunt doua lucruri distincte care se intampla intr-un AC. Procesul repetitiv de faza apoi transformarea apei in gaz inapoi ne transforma azi calduroase o temperatura joasa , racoroasa in confortul casei sau al masinii noastre.Unitatea de absorbtie este intr-o cutie metalica au de regula aceste piese puse pe langa ferestre. Acestea de regula se pun intr-o fereastra de deschidere. Guri de aer cald din zona din spate a unitatii sunt ocupate sa raceasca si sa re-circule aerul interior.


aer conditionat chigo, aer conditionat timisoara

joi, 12 aprilie 2012

Piese componente ale unei pompe submersibile

O pompa submersibila este un dispozitiv folosit in scopul alimentarii cu apa. Aceasta pompa are o structura constructiva complexa, depinde de model. Statorul si camera spirala sunt doua piese importante in procesul de filtrare si pompare. Statorul si camera spirala, numita si melcul pompelor, sunt organe fixe ce au rolul de a transforma energia cinetica imprimata fluidului de rotor in energie de presiune; deoarece sunt organe fixe, miscarea are loc numai datorita vitezelor absolute. Cand fluidul ce le strabate este considerat ideal, energia totala pe care acesta o are la intrare ramane egala cu cea la iesire. La iesirea din rotorul pompei fluidul are viteza mare, chiar pentru rotoare cu grad de reactie ridicat. Din aceasta cauza, pompele sunt prevazute dupa rotor cu un organ special numit stator. Statorul majoreaza sectiunea de curgere a fluidului, reducand corespunzator vitezele si in final pierderile de sarcina. Dupa pozitia statorului fata de rotorul pompei, acesta poate fi: stator anterotoric, stator postrotoric si stator interrotoric (numit si directricea pompelor). Solutia constructiva este functie de o serie de factori dintre care cei mai importanti sunt: gradul de reactie al rotorului, marimea pompei, tipul constructiv al rotorului. La pompa submersibila mica, statorul capata forma unui simplu difuzor sau inel de conducere cu latime constanta, fiind inglobat in zona de acces camerei spirale. La pompele cu mai multe etaje prezenta statorului numit directrice este obligatorie, deoarece suplimentar acesta conduce fluidul catre rotorul urmator asigurand o intrare ortogonala. O pompa submersibila de dimensiune mai mare este prevazuta dupa rotor cu statoare ce au posibilitatea de rotire a palelor, in vederea reglarii debitului si a asigurarii functionarii pompei cu randamente sporite in afara regimului optim de functionare. Exista pompe care au stator independent, amplasat dupa rotor. Scheletul constructiv al unui model de pompa submersibila cu stator postrotoric se compune din: conducta de aspiratie, rotor normal, carcasa spate, carcasa fata, presetupa, arbore, stator cu pale, camera spirala. In cazul unui stator ideal, cu un numar infinit de pale, acestea raman tangente vitezei absolute, motiv pentru care in plan paralel apar invers curbate fata de palele rotorice. Modelul de pompa submersibila cu un singur etaj (rotor) are inaltime de pompare (sarcini) limitata din cauza valorilor maxime pe care le poate avea turatia si diametrul rotoric. Cand turatia si diametrul depasesc anumite limite, fortele centrifuge solicita intens rotorul, devin periculoase si il pot avaria. Pentru a obtine sarcini mari, este necesara etajarea pompelor. Exista unele modele de pompe care au o constructie pretentioasa. Camera spirala sau melcul este un organ fix, cu rolul de a prelua fluidul din rotor (sau din stator cand acesta exista) pentru a-l conduce catre flansa de refulare a pompei. In camera spirala se continua procesul inceput in stator privitor la definitivarea la iesirea din aceasta a transformarii energiei cinetice in energie de presiune. Suplimentar, camera spirala transmite catre fundatie fortele dinamice ale pompei, permite racordarea pompei cu instalatia si asigura evacuarea aerului din paletajul rotoric in timpul operatiei de amorsare.Constructiv si functional se deosebesc variate tipuri, clasificate dupa: pozitia axului â€" cu ax orizontal si vertical; sectiunea transversala â€" cu sectiune circulara, dreptunghiulara sau eliptica deformata; numarul de fluxuri â€" in simplu sau dublu flux, simetrice sau cu asimetrie; dupa modul executiei â€" dintr-o singura bucata sau din mai multe, sectionata in plan orizontal sau pe varticala; dupa pozitia sectiunii la intrarea si iesirea din pompa - pe aceeasi directie sau perpendicular pe aceasta totdeauna privind pompa dinspre cuplaj. Cercetarile teoretice si experimentale au aratat ca in camera spirala curgerea are un caracter spatial nepermanent si foarte complex, studiul impunand obligatoriu ipoteze simplificatoare. O pompa submersibila are numeroase intrebuintari si folosinte; printre acestea remarcam in principal uzul casnic; acesta implica activitatile gospodaresti si consumul intern.
hidrofoare ieftine, pompe submersibile

Nimic nu este prea mult pentru frumusetea ta

Eternul feminin se va reflecta permanent in ochii nostri prin prezenta seducatoare si mereu plina de mister a oricarei doamne sau domnisoare care va trece ca o blanda lumina pe langa noi, lansand in urma parfumuri fine care ne rascolesc si ne incita imaginatia. Petrecem suficient timp in fiecare zi alaturi de femei frumoase, in drum spre birou, in metrou sau stand in masina la semafor, arauncand cate o privire admirativa, iar cei mai tineri un zambet de prietenie in speranta unei noi intalniri. Poate ca niciodata nu ne-a preocupat prea mult misterul pe care il ascund, modul in care reusesc pentru inca o zi sa fie atragatoare, chiar daca, fara indoiala, si ele resimt aceleasi griji ca si noi si isi pun aceleasi intrebari dificile ca si noi.

Cu toate acestea ele reusesc sa se ridice de fiecare data inaintea noastra, au o resursa uneori de neinteles, o putere pe care noi nu o vom avea poate niciodata, o vointa nativa de a progresa si a trece peste orice le-ar sta in cale. Suntem cu siguranta niste neindemanatici ai sufletului pentru a putea intelege cum se intampla mereu si mereu ridicarea si succesul unei femei. Si ca sa fie si mai greu de dibacit secretul lor, sunt mereu atat de frumoase.

Orice femeie stie ca infatisarea sa trebuie sa fie sustinuta prin diferite tehnici simple de machiaj, infrumusetare si mentinerea a tonusului pielii si muschilor, altfel munca de zi cu zi isi va pune amprenta fara sa isi dea seama. Cum astazi timpul este de departe cel mai temut inamic al unei zile, sunt suficiente sanse ca o tanara doamna sau chiar domnisoara care inca isi desavarseste studiile superioare, practic sa nu ii mai ramana vreme pentru o ingrijire corecta a propriei infatisari.

Daca ne gandim numai la timpul pe care ar trebuie sa-l aloce pentru o manichiura si pedichiura pe care ar executa-o personal, atunci este deja o problema atunci cand alte obligatii nu pot avea amanare. De aceea, oricare dintre dumneavoastra doamnelor si domnisoarelor veti putea gasi si apela cu incredere la un salon infrumusetare bucuresti, unde veti primi toata atentia pe care o meritati din partea unor persoane profesioniste care vor ingriji cu tehnici, unstensile, aparatura si materiale specializate corpul dumneavoastra.

Chiar daca executarea unei sedinte obisnuite de manichiura si pedichiura ati putea considera ca o veti putea executa singure acasa, diferenta in sine consta in faptul ca pana si aceasta tehnica aparent simpla are secretele ei profesionale, iar faptul ca veti primi atentia pe care o meritati pe toata durata sedintei se va reflecta intr-un mod placut asupra psihicului dumneavoastra.

Pe langa acest tip de sedinte un salon infrumusetare bucuresti, va aduce si o serie de alte prestatii de care puteti beneficia pentru relaxare si infrumusetare. In primul rand aveti in mod clar nevoie de un masaj de relaxare pe care il veti putea primi intr-un salon masaj bucuresti din parte personalului calificat care isi va da toata maiestria pentru a va readuce o stare pozitiva si tonifierea a pielii si muschilor. Multe dintre dumneavoastra, aveti meserii sedentare, iar timpul de dupa program nu mai ingaduie prea multa miscare, din pricina obligatiilor din familie, de aceea planificarea unor sedinte de masaj sunt mai mult decat binevenite.

Si cum sezonul estival este mereu primitor oriunde ati petrece vacantele sau pur si simplu plimbarile prin parcuri, merita sa fiti pregatite pentru a intampina purtarea hainutelor usoare asa cum se cuvine. Intr-un salon infrumusetare bucuresti, veti putea opta si pentru primirea unor sedinte de expunere programata la raze ultraviolete in cadrul unui solar bucuresti. Este important sa optati pentru astfel de sedinte deoarece prin practicarea lor controlata, corpul dumneavoastra va fi mai relexat datorita modului in care expunerea la lumina ultravioleta actioneaza asupra sistemului imunitar si previne riscul aparitiei celei mai periculoase afectiune la nivelul oaselor in special la femei.

Important este sa va informati cerand sfatul profesionistilor dintr-un salon bronzat bucuresti, iar apoi sa programati de comun acord ritmul unor astfel de sedinte, pentru a fi mereu o prezenta aparte indiferent de anotimp si de grijile cotidiene.


salon bronzat bucuresti, solar bucuresti

miercuri, 11 aprilie 2012

Accesorii in procesul de instalare

Exista o multime de piese si de elemente accesorii care servesc la definitivarea procesului de instalare. Un instalator trebuie sa stie de existenta acestora si sa dispuna de aceste instrumente. Fiecare are anumite destinatii de utilitate. De exemplu fitingurile din otel forjat prevazute de standarde se fabrica pentru diametre de tevi pana la 100 mm. Coturile, curbele si reductiile din otel cu diametre de peste 100-150 mm pentru montaj cu sudura se fabrica de obicei de intreprinderile producatoare de tevi care dispun de utilaj si de procedee corespunzatoare pentru confectionarea acestor piese. Coturile si curbele din otel pentru imbinari cu sudura se pot confectiona si cu utilaj improvizat, fie prin indoirea la rece a tevilor pana la 3” (cu ajutorul preselor hidraulice cu matrite profilate), fie prin indoirea la cald a tevilor umplute cu nisip si incalzite in intregime pe portiunea de indoit , fie prin incalzirea partiala succesiva in timpul operatiei de curbare (curbe cu gulere). Pentru indoirea la rece cu presa hidraulica matritele se construiesc pentru o raza de curbura interioara egala cu de 5 ori diametrul exterior al tevii de indoit. Un instalator afirma ca pentru indoirea la cald teava se umple cu nisip bine batut, se infunda la ambele capete si se incalzeste pana la rosu-visiniu. Curbele obtinute sunt de calitate mult mai buna cu cat partea exterioara a curbei este mai putin intinsa (grosimea peretelui din partea exterioara nu s-a miscorat), iar partea interioara nu prezinta umflaturi, ci numai o ingrosare (prin indesare in lungul sau) a peretelui; aceasta se obtine daca dupa asezarea in dispozitivul de indoit se raceste cu apa, in mod corespunzator, partea exterioara a tevii , iar in timpul indoirii, partea indoita deja se raceste cu apa pe toata periferia tevii. La indoirea intre stalpii de sprijin, atat forma regulata a curbei ( cu raza constanta, fara umflaturi) cat si calitatea ei (mentinerea grosimii peretelui) depinde de buna desfasurare a racirii cu apa in timpul indoirii. Curba gata confectionata este bine sa aiba la capete cate o portiune dreapta de lungime egala cu diametrul exterior al tevii. Curbele cutate (cu gulere) se executa intre stalpi de sprijinire, iar tevile in acest caz nu se mai umplu cu nisip. Un instalator participa la operatia de executare a acestor curbe se desfasoara astfel: teava de indoit este incalzita pe o lungime de 30-80 mm ( 30 mm la tevi cu diametrul exterior de 100-150 mm si 80 mm la tevi cu diametrul exterior de peste 300 mm) si aproximativ trei sferturi din circumferinta ei ( partea exterioara a curbei ramanand neincalzita); la inceperea indoirii se formeaza pe partea interioara a curbei o umflatura (cuta), fara ca in portiunile alaturate sa se produca o ovalizare a sectiunii circulare a tevii. Dupa racirea primei cute, repetand operatia pe o alta portiune departata cu 50-80 mm de prima cuta, se obtine o alta cuta si curbarea in continuare a tevii. Prin cateva operatii de acest fel se obtine o curba de 900. Un instalator trebuie sa aiba cunostinte de toate aceste procese. De exemplu la tevi cu diametre de 100-200 mm incalzirea portiunii de teava pentru formarea unei cute se poate face cu un singur suflai oxiacetilenic, la cele cu diametre de 250-300 mm - cu doua suflaiuri, iar la cele cu diametre de 400-500 mm â€" cu trei suflaiuri. Pentru obtinerea unei curbe de forma corecta este bine, mai ales pentru diametre de peste 250 mm, ca inainte de inceperea curbarii sa se traseze pe teava locul cutelor si zonele de incalzire. Un instalator sustine ca in ceea ce priveste troliul de tras, acesta trebuie sa fie cu atat mai puternic, cu cat diametrul tevii este mai mare si peretele mai gros. Sunt necesare aceste procese executate pentru obtinerea si finisarea conductelor si a pieselor accesorizante, in vederea realizarii unor lucrari de calitate. Un instalator trebuie sa cunoasca toate aceste etape pentru o buna definitivare a procesului de instalare.
instalator bucuresti, instalator

luni, 9 aprilie 2012

Numeroase procese desfasurate in cadrul unei lucrari de instalatii

Un instalator trebuie sa cunoasca procesele de obtinere a materialelor pe care le utilizeaza. Acestea sunt numeroase si complexe, dar esentiale pentru lucrarile de constructii-montaj. Cunostintele unui specialist in instalatii trebuie sa fie complexe si generale. Instalatiile inseamna constructii, sudura, montaj. Fiecare piesa in parte se obtine printr-u anumit proces, parcurge anumite etape. De exemplu, reductiile pentru imbinari cu sudura (pentru sudat) se confectioneaza din teava cu diametrul ce urmeaza sa fie redus si se pot executa prin ciocanire, forjare, sau presare cu matrite, sau prin decupare si sudura. Prin ciocanire se pot executa reductiile tevilor cu diametre de 100-150 mm, cu peretii subtiri (5-6 mm). Operatia este bine sa se faca chiar la teava de montat, iar cand reductiile se executa anterior, in cadrul pregatirii montajului atunci operatia se va face pe o bucata de teava de 0,5-1,0 m (pentru ca sa nu se riste deformarea si a capatului cu diametrul mai mare). Executarea reductiei consta in incalzirea si deformarea progresiva spre axa tevii a unor zone (circulare) de 50-60 mm (diametru sau latura) incepand de la capatul tevii ; trecerea de la diametrul mare la cel redus se face pe o lungime de 1,5-2 ori diametrul mare. Pentru tevi cu diametre de 300 mm, executarea reductiilor prin ciocanire sau forjare devine greoaie; in acest caz ele se executa prin decupare. (scoaterea in partea care trebuie redusa) a unor triunghiuri din peretele tevii, apropierea portiunilor ramase si sudarea lor. Un instalator apreciaza ca teurile de sudat pentru tevi cu diametre mai mici (pana la 50 mm) se executa (in fabricile producatoare de fitinguri) prin forjare sau presare si apoi se prelucreaza prin aschiere; pentru diametre mai mari de 50 mm se executa din bucati de teava prin sudare ( de obicei electrica). Pentru instalatii cu presiuni de pana la 6 kgf/cm2, un instalator afirma ca bucatile de teava care formeaza teul (egal sau redus) se imbina simplu prin sudura, respectand numai conditia ca bucata de teava destinata ramificatiei sa nu intre in bucata care se monteaza in lungul conductei. Teurile destinate instalatiilor cu presiuni mari de peste 6 kgf/cm2 se executa numai dupa proiecte (calculate pentru a rezista fara deformari la presiunea instalatiei), respectandu-se riguros dimensiunile si pozitiile intariturilor precum si tratamentul termic de aplicat dupa confectionarea teurilor. Un alt element accesorizant folosit de instalator este reprezentat de flanse. Acestea sunt piese care servesc la imbinarile cu suruburi si se folosesc la imbinarile demontabile in instalatiile pentru presiuni mari precum si pentru montarea in instalatii a aparatelor si armaturilor cu diametre peste 4” (indiferent de presiunea din instalatii). Foarte des intalnite in instalatii sunt flansele plate libere, care sunt de altfel si cele mai utilizate de un instalator. Prezinta avantajul ca fac posibila orientarea axei aparatului (armaturii montate) dupa nevoie, prin rotirea posibila acestor flanse in jurul axei conductei. Fetele care se imbina ale flanselor pot fi netede, pot avea canale circulare de sectiune trunghiulara, sunt adanci de 2-3 mm, pot fi cu prag sau adancitura sau cu prag si sant, dupa presiunea pentru care sunt destinate. Un instalator apreciaza ca la instalatiile de gaze, flansele de fonta se intalnesc de obicei numai ca flanse ale aparatelor sau ale armaturilor construite din fonta, iar flansele ovale (din fonta sau otel), numai la aparatele si armaturile pentru presiuni mici. In domeniul instalatiilor teoria trebuie sa se imbine foarte bine cu practica pentru a se putea obtine rezultate de calitate. Este necesar pentru orice lucrare de instalatii- montaj spiritul de echipa. Fiecare executant este o piesa importanta in procesul de realizare al unei lucrari. Sudorul are anumite cunostinte, instalatorul la fel. Prin combinarea informatiilor detinute si colaborarea intre executanti se obtin rezultate multumitoare.
instalator, instalator

sâmbătă, 7 aprilie 2012

MECMA: Negocierile cu Roman Copper pentru Cupru Min s-au incheiat irevocabil

stirileprotv.ro Negocierile cu Roman Copper pentru Cupru Min s-au incheiat irevocabil, intrucat firma canadiana a respins conditiile privind plata integrala a contractului, indeplinirea obligatiilor de mediu si clauzele referitoare la transparenta.

"Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri se va asigura ca activitatea Cupru Min va continua in conditii optime, reprezentantii companiei incepand demersurile pentru obtinerea urgenta a autorizatiei de mediu", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Ministerul va relua in perioada urmatoare procesul de privatizare a Cupru Min, conform angajamentelor asumate in fata FMI.

"Statul roman are nevoie de parteneri seriosi, potenti si de buna credinta in procesele de privatizare", noteaza institutia.

MECMA a anuntat si clauzele contractuale solicitate cumparatorului Cupru Min. Astfel, prin una dintre clauze Roman Copper trebuia sa isi asume toate obligatiile de mediu si de gospodarire a apelor aferente autorizatiilor Cupru Min. In acest sens, Roman Copper trebuia sa vireze Cupru Min 32,2 milioane euro, cu titlu de investitii privind protectia mediului si gospodarirea apelor.

Totodata, cumparatorul era anuntat ca suma totala privind obligatiile de mediu ar putea fi mai mare. Clauzele de transparenta permiteau statului sa faca public contractul. Totodata, Ministerul Economiei a dorit ca plata pachetului integral de actiuni ale Cupru Min, de 200,7 milioane euro, sa fie efectuata in termen de 30 de zile de la avizul Consiliului Concurentei si primirea autorizatiei integrate de mediu. Bayfront Capital Partners, care controleaza Roman Copper, a anuntat insa, sambata, ca a ajuns cu o zi in urma la un "acord verbal definitiv" cu autoritatile romane in privinta preluarii Cupru Min si se asteapta la aplicarea acestei intelegeri.

"Partile au ajuns la un acord verbal final pe care am fost si suntem in continuare pregatiti sa-l aplicam complet", a declarat intr-un comunicat Mike Curtis, partner al Bayfront.

Acordul cuprinde termeni ceruti de guvern si acceptati de Roman Copper, chiar daca nu au fost initiali inclusi in forma contractului prezentat in pachetul de privatizare, arata Bayfront. Roman Copper a acceptat toti termenii propusi si considera ca respectivul contract este valid, in vigoare si angajant, potrivit comunicatului.

Roman Copper a castigat licitatia pentru preluarea pachetului integral de actiuni al Cupru Min, la pretul de 200,77 milioane euro, de 3,5 ori peste pretul de pornire a licitatiei, de 57,3 milioane euro. Cupru Min detine exploatarea Rosia Poieni, unde sunt concentrate 60% din rezervele de cupru ale Romaniei. Roman Copper este o firma care a fost infiintata special pentru preluarea Cupru Min de catre Bayfront Capital Partners din Toronto (Canada). Bayfront Capital Partners este o companie canadiana cu activitati de investment banking, care ofera servicii de consultanta pentru finantare corporatista, restructurare financiara si in domeniul fuziunilor si achizitiilor.

Draperii

   In momentul de fata , se observa cum primavara isi intra in drepturi, peisajele apar usor usor inverzite de iarba care are o culoare verde atat de vie cum numai primavara o poti vedea. Peisajele se imbina armonic sub apusul acela rosietic specific de oras. Cladirile par iesite sa ne intampine si sa ne aduca aminte ca omul stapaneste natura sau cel putin se lupta sa o stapaneasca. Vedem toate aceste lucruri poate cand ne uitam pe geam, unii dintre noi vad marea, altii munte si multa verdeata poate cei mai norocosi dintre noi vad paduri, lacuri, rauri. Pana la urma Blaga avea dreptate , vesnicia s-a nascut la tara, dar peste toate acestea avem toti un lucru in comun atunci cand ne uitam pe geam, si anume dam perdeaua la o parte, exact acest lucru ne reuneste intr-un fel pe toti. Acest gest comun indica faptul ca toti ne folosim de geam si ca de o oglinda a lumii in care traim dar si ca uneori il obturam cu perdele si draperii , atunci cand vrem sa schimbam luminozitatea interiorului in care traim, sau atunci cand incercam sa dam spatiului nostru intim o alta savoare. In realitate asta fac niste perdele dau o senzatie de lux incaperii, iar daca sunt insotite de draperii o accentueaza.

   Nu trebuie sa uitam faptul ca ele trebuiesc asortate cu mobilierul din incapere si ca trebuie avut grija la montarea lor, in sensul ca trebuies create, montate si antemasurate de profesionisti, de oameni care au foarte multa experienta in domeniu pentru ca numai ei pot sa isi dea seama in functie de inaltimea camerei cam cat de mari sau cat late trebuiesc facute perdelele pentru a avea efectul scontat. In plus ele ne ajuta sa dam un plus de noutate camerei, puteti observa ca de cate ori schimbati perdelele dati impresia ca ati modificat toata camera , si desi nu o faceti efectiv aceasta este impresia si asta datorita luminii. Lumina este pana la urma factorul determinant in functionalitatea estetica a unei incaperi. Pe ea se bazeaza arhotectii atunci cand creeaza camera care ulterior va deveni locuinta noastra, luminozitatea camerei schimba total perceptia asupra ei, o face mai mare sau mai mica dpdv vizual in functie de cata lumina intra sau cata se pierde prin interiorul camerei. Putem cauta o gramada de modele de perdele pe internet , asta ca si mostrar sa vedem cum ne putem mobila camera asta in cazul in care avem nevoie de idei. Si din fericire exista perdele ieftine pentru toate gusturile , care ne pot satisface cele mai pretentioase nevoi. Si pana la urma le putem monta si singuri atat timp cat sistemul de montare este simplu si daca cerem sfatul vanzatorului care este un profesionist in domeniu si ne poate ajuta in cazul in care ii specificam inaltimea si dimensiunile camerei. Speram sa va fie utile aceste sfaturi si sa va creeati fara o cheltuiala foarte mare ambianta viselor dvs. Pana la urma la asta se refera cuvantul casa, la locul unde te simti foarte bine la singurul loc unde te simti in propriul tau mediu, speram ca o sa gasiti pe buzunarul dvs tot ce anume va trebuie si pozele de pe internet cu galerii de perdele sigur va vor ajuta in acest sens cu siguranta.


perdele, rulouri

marți, 3 aprilie 2012

Santaj la Camera de Comert si Industrie Bucuresti: "Dai 70% din salariu sau te dau afara"

stirileprotv.ro Presedintele Camerei de Comert si Industrie Bucuresti, Sorin Dimitriu, consilierul acestuia, Gabriela Dumitriu si directorul general al institutiei, Gabriel Mihut, au fost retinuti de procurorii DNA.

Cei trei sunt acuzati de constituire a unui grup infractional organizat, santaj si abuz in serviciu.

Sorin Petre Dimitriu, presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) si vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, este cercetat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru constituire a unui grup infractional organizat, opt infractiuni de santaj in forma continuata si trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, se arata intr-un comunicat de marti al DNA.

Alaturi de acesta sunt cercetati Gabriel Dan Mihut, director general al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, pentru constituire a unui grup infractional organizat, opt infractiuni de santaj in forma continuata si trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, si Gabriela Dumitriu, consilier al presedintelui CCIB, pentru constituire a unui grup infractional organizat si opt infractiuni de santaj in forma continuata.

Potrivit procurorilor, in perioada iunie 2010 - martie 2012, in calitate de presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Sorin Petre Dimitriu, in asociere cu alte persoane cu functii de conducere in cadrul aceleiasi institutii, intre care Gabriel Dan Mihut si Gabriela Dumitriu, au constrans opt angajati ai institutiei, prin amenintarea cu incetarea contractului de munca, sa dea lunar o suma de bani cuprinsa intre 30 si 70 la suta din valoarea drepturilor salariale cuvenite, precum si sa semneze, lunar, un inscris intitulat "contract de sponsorizare" cu institutia, avand ca obiect aceste sume de bani.

Pana in prezent s-a stabilit ca sumele retinute nejustificat totalizeaza peste 300.000 de lei, au precizat procurorii DNA.

"In cazul a trei dintre salariatii care au solicitat plata integrala a drepturilor banesti cuvenite, conducerea CCIB a procedat la desfacerea contractelor de munca, fara a invoca un motiv plauzibil", potrivit procurorilor.

Celor trei inculpati li s-au adus la cunostinta acuzatiile, iar in 2 aprilie procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora pentru 24 de ore.

Procurorii au cerut, marti, instantei Tribunalului Bucuresti arestarea lor preventiva pentru 29 de zile.

Subiectele Zilei: Mortii din morminte, membri in partidul lui Voiculescu; USL, PDL si PP, pe podium in sondaje; Misterele esecului mercenarilor la Sirta; Sebastian Vladescu: La Rosia Montana nu exista niciun motiv ca proiectul sa nu fie demarat

Mortii din morminte, membri in partidul lui Voiculescu. Desi a depasit, cu 16 zile, termenul legal de depunere a listelor membrilor PC la Tribunalul Municipiului Bucuresti (31 decembrie 2011), documentele depuse de partidul controlat de senatorul Dan Voiculescu abunda in falsuri si ilegalitati. Reporterii "Evenimentul zilei" au solicitat TMB sa aprobe consultarea listelor cu 53.000 de semnaturi ale membrilor PC, depuse pe 16 ianuarie 2012, pentru a vedea daca intarzierea s-a datorat rigurozitatii conservatorilor de a-si recenza, corect, membrii de partid sau daca nu cumva listele s-au intocmit, precum si la alte partide, pe genunchi, relateaza EVZ.

USL, PDL si PP, pe podium in sondaje. USL intruneste 48,4%  din intentiile de vot ale alegatorilor care s-ar prezenta la urne, potrivit sondajului realizat de IMAS in luna martie, la comanda ziarului "Adevarul". USL nu a reusit sa ramana la scorul inregistrat pe fondul manifestatiilor populare din ianuarie, cand alianta Opozitiei ajunsese la 53,4%. Greva parlamentara nu pare sa fie un succes de imagine pentru Opozitie, USL coborand, inca din februarie, la 49,2%. In plus, liderii PSD si PNL, Victor Ponta si Crin Antonescu, au avut pozitii divergente pe multe subiecte, in special in privinta modului de raportare la premierul Mihai Razvan Ungureanu. Ponta a avut o atitudine nuantata, in timp ce Antonescu s-a situat pe pozitii critice, anunta Adevarul.

Sebastian Vladescu: "La Rosia Montana nu exista niciun motiv ca proiectul sa nu fie demarat". Intr-un interviu pentru EVZ, Sebastian Vladescu, fost ministru de Finante, explica de ce are sanse acest proiect. Sebastian Vladescu, ministru de Finante in doua echipe guvernamentale, spune ca cei ce se opun proiectului Rosia Montana desconsidera, in primul rand, vointa locuitorilor zonei. Evenimentul Zilei: Putem sa dezamagim, acum, dupa ce am primit felicitari pentru modul in care ne-am facut temele in materie de ajustare a cheltuililor bugetare? Sebastian Vladescu: Strict din punctul de vedere al imaginii externe stam foarte bine pe partea de ajustare fiscala. Dar nu ne va folosi la nimic sa fim cei mai buni din lume. Bine este sa stam in 3%, nu sa ajungem rapid la deficit zero. Integral in EVZ.

Misterele esecului mercenarilor la Sirta. Media sud-africana analizeaza culisele operatiunii clandestine si total privata care viza scoaterea colonelului Muammar Gaddafi din Libia de catre un grup de mercenari din Africa de Sud. Un esec rasunator urmat de tacerea totala a autoritatilor de la Pretoria. Mercenari sud-africani au fost angajati sa il scoata din Libia pe Muammar Gaddafi transferandu-l in Niger, arata South Africa's Rapport, precizand ca la operatiune au luat parte 19 sud-africani, din care doi au fost ucisi, sapte raniti si zece au fost dati disparuti. In toamna, dupa ce dictatorul libian a fost capturat si ucis, autoritatile franceze au cerut explicatii Pretoriei privind prezenta agentilor de protectie sud-africani  in convoiul care incercase sa il scoata din tara pe Gaddafi. Integral in Romania Libera.

Garda veche revine la butoanele PDL. Boc, somat in sedinta partidului sa-si anunte candidatura la Primaria Cluj. Emil Boc i-a predat astazi lui Vasile Blaga sefia campaniei electorale a PDL la locale, alegeri in care pedelistii vor sa-l vada pe fostul premier candidat la Primaria Cluj. Mutarea de astazi da sprenate revenirii la butoane a garzii vechi a partidului, cazuta in dizgratie dupa congresul de anul trecut. "Sper ca Blaga va reusi sa coaguleze in jurul lui toate partile partidului. Toti cei care vor sa aduca un plus sa fie pusi la treaba si sa nu fie separari artificiale. E bine sa fie Blaga si Videanu daca se poate", a declarat, pentru gandul, senatorul PDL Radu Berceanu, scrie Gandul.

O fabrica in care muncesc numai artisti. Cum poate fi o "fabrica de pensule" un mediu atat de apreciat intr-un oras care aspira la statutul de capitala culturala a Europei? Ei bine, o fosta fabrica de pe vremea comunismului a ajuns in ultimii trei ani centrul artei din Cluj-Napoca. Povestea de succes a inceput cu ajutorul unei finantari europene. O strada dominata de cladiri reci, institutii, fabrici. Ajungi la poarta. Vezi scris mare, deasupra intrarii, denumirea locului. Si un semafor care isi schimba culoarea, de la verde la rosu, dar nu dupa regulile circulatiei, ci ale societatii actuale, informeaza Romania Libera.

Dan Suciu, purtator de cuvant al Guvernului Ungureanu: Castig de trei ori mai putini bani ca-n mediul privat. Desi are o leafa mai mica decat atunci cand era redactor-sef la The Money Channel, Dan Suciu spune ca a privit noul job ca pe o provocare si ca pe o etapa ce-i va folosi in profesia de jurnalist. Dan Suciu ajunge la Palatul Victoria la ora 8.00 si nu pleaca niciodata pe lumina. Este vocea unui Guvern de criza, aflat in pragul alegerilor, si face ce stie mai bine: transmite informatii. In sala unde se organizeaza conferintele de presa, de obicei e harmalaie, iar Suciu sta in stanga guvernantilor. Chiar daca a schimbat tabara, Suciu se simte tot jurnalist, scrie Adevarul.

Solutia Monicai Macovei pentru deblocarea aderarii Romaniei la Schengen: "Primiti-ne in Schengen si pastram MCV-ul ca o garantie". Cariera politica a europarlamentarului roman Monica Macovei s-a construit pe formarea unor mecanisme eficiente de lupta impotriva coruptiei. Fiind unul dintre putinii politicieni romani care sustin mentinerea mecanismului prin care Uniunea Europeana controleaza si evalueaza eforturile anticoruptie ale statului roman, Monica Macovei a deschis un nou front. De data aceasta la Bruxelles, unde recentul sau raport referitor la conflictele de interese din Agentiile Europene a provocat reactii. Monica Macovei pune la indoiala necesitatea existentei a 28 de agentii europene, intr-o perioada in care cetatenilor europeni li se solicita austeritate si cumpatare. Continuarea pe Deutsche Welle.