miercuri, 29 februarie 2012

Hillary Clinton: Tinerii arabi trebui sa participe la reconstructia economica

Hillary Clinton s-a aflat sambata in Tunisia unde a participat la intalnirea Prietenilor Siriei, in care comunitatea internationala a incercat sa gasesca solutii pentru incetarea represiunilor orchestrate de presedintele sirian Bashar al-Assad, anunta CNN.

Clinton se afla pentru a adoua oara in Tunisia dupa celebra primavara araba, si a avut intalniri cu oficialitatile, dar si cu tinerii tunisieni. Tuturor le-a cerut rabdare in asteptarea si implementarea reformelor economice si politice subliniind ca prabusirea sistemului economic inseamna instabilitate ce poate fi usor captata de extremisti si criminali. Secretarul de stat a declarat ca tineretul trebuie sa participe la reconstructia economica a tarii asa cum a contribuit si la rasturnarea vechiului regim.

Tinerilor le-a vorbit despre noile tendinte demografice care arata o disponibilitate in cresterea populatiei tinere a planetei. In prezent peste 3 miliarde din polulatie este alcatuita din tineri sub 30 ani. Dupa estimarile lui Clinton, in urmatoarea decada Africa de Nord si Orietul Mijlociu vor trebui sa creeze peste 50 milioane de locuri de munca pentru tineret.